Sport
VATRENI U LIPNJU DOLAZE U OSIJEK

Na oproštaju od Gradskog
vrta s Austrijancima
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro ponovno stiže u Osijek. U lipnju dolazi u Slavoniju, a to će vjerojatno biti i oproštaj Vatrenih od Gradskog vrta jer nakon što odrade ovaj izazov u šestom mjesecu, neka sljedeća gostovanja u Osijeku imat će na novom stadionu na Pampasu.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o mjestima odigravanja utakmica Lige nacija koje će hrvatska reprezentacija igrati u lipnju ove godine, a to su Osijek i Split. Svjetski doprvaci će 3. lipnja ugostiti Austriju u Gradskom vrtu, a taj susret će se igrati od 20.45. Nakon tri dana u Hrvatsku stiže mnogo atraktivniji suparnik od Austrijanaca, dolaze Francuzi, a repriza finala sa Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrat će se na splitskom Poljudu. Spektakl protiv svjetskih prvaka također će se igrati u večernjem terminu (20.45).

Zanimljivo, Hrvatska je i posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru igrala također u Osijeku i Splitu. U Gradskom vrtu gostovali su Slovaci, a na Poljudu za naš odlazak na svjetsku smotru pali Rusi.

U lipanjskom mini ciklusu hrvatsku reprezentaciju nakon dva domaća ogleda čekaju gostujuće utakmice kod Danske (10. lipnja) i Francuske (13. lipnja), a natjecanje u skupini Vatreni će završiti u rujnu ogledima s Danskom kod kuće (22. rujna) i gostovanjem kod Austrije (25. rujna). I. Li.



 
Najčitanije iz rubrike