Tehno
DVIJE DIPLOME

Partnerstvo Algebre i Goldsmithsa
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
Akademsko partnerstvo Algebre i Goldsmithsa rezultat je dvogodišnjeg procesa provjere ishoda učenja studijskih programa i sustava osiguravanja kvalitete Algebre koje su provodili britanski stručnjaci i voditelji studija s hrvatskim kolegama: voditeljima studija i katedri, nastavnicima, asistentima, prodekanicama, odjelom podrške nastavi, međunarodnim prijavnim uredom, ispitnim koordinatorima i ostalim stručnim službama Algebre. Nakon analize studijskih programa, njihovih sadržaja i ishoda učenja te sustava osiguranja kvalitete, validacijsko povjerenstvo ustanovilo je da su ispunjeni svi preduvjeti suradnje.



Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara prema programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađat će kolegije na engleskom jeziku. Uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obveznu provjeru znanja engleskog jezika.



Cilj ove suradnje je povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre, koji predviđa 2300 upisanih studenata do kraja 2026., od čega bar 500 stranaca. Iako je cijena ovakvog studija nešto viša od prosječne cijene studija u Hrvatskoj, iz perspektive roditelja i studenata to znači da uz znatno manji financijski iznos te bez troškova boravka u iznimno skupoj sredini studenti stječu dvije cijenjene diplome institucija koje izrazito dobro kotiraju među hrvatskim, odnosno britanskim poslodavcima. Ovim partnerstvom u Algebri se formira jedan od najpotentnijih međunarodnih “hubova” za studente u Hrvatskoj. M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike