Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Brokeri u potrazi za prvim slavljem u 2022. godini
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
Prigodu da siječanj ipak na zaključe s porazima, osječki košarkaši imaju ove subote na Baldekinu

Prvi mjesec u godini nije donio razloga za slavlje u jedinom slavonskom košarkaškom premijerligašu. Vrijednosnice Osijek ne znaju za pobjedu u ovoj godini, u kojoj su dosada odigrale tri utakmice.



Dva poraza Brokeri su upisali u borbi za bodove. Onaj prvi protiv Furnira svakako ne pripada u skupinu očekivanih, jer riječ je o momčadi iz donjeg dijela poretka, a protiv takvih protivnika umjereni optimizam uvijek je realan. No, najvažnije je pokazati se na parketu u pravom svjetlu, a to se nije dogodilo. Za razliku od prvih poraza u 2022., onaj od prije šest dana u Splitu teško da se mogao izbjeći. Između je stigla i kapitulacija u Kupu Krešimira Ćosića, u osmini finala nije se moglo preko Cedevite Junior, koja je u kratkom razdoblju dvaput bila kobna za osječke ambicije. Zagrebački "vitamini" su krajem prošle godine u Gradskom vrtu slavili u zaostaloj utakmici HT Premijer lige, a to znači da u domaćim okršajima momčad Marka Mandića nije nadvisila protivnika u posljednje četiri utakmice.

- Nakon kratke prvenstvene stanke reakcija momčadi protiv Furnira nije bila onakva kakvu sam priželjkivao. Počeli smo igrati tek nakon zaostatka od 20 poena, smanjivali smo razliku, ali nije bilo vremena za preokret. Da smo pristup iz posljednjih osam minuta imali od početka, vjerojatno ne bismo još čekali na prvu pobjedu u 2022. - smatra trener Vrijednosnica Osijek, koji je potom imao nemalih problema u pripremi utakmica. Ona u Kupu protiv Cedevite Junior odrađena je bez dva važna igrača, prvog strijelca i skakača Topolovića, te kapetana Kuanya. Obojica su se potom stavila na raspolaganje za utakmicu u Splitu, ali tamo su Brokeri otišli sa samo osam igrača u zapisniku.

- Imali smo tri igrača izvan stroja zbog ozljeda i izolacija. Topolović je pak zaigrao s maskom, na koju se nije mogao naviknuti, jer je s njom odradio tek jedan trening uoči puta. S obzirom na sve okolnosti, u Splitu nismo mogli bolje proći, iako je domaćin imao dosta izostanaka, ali naš hendikep je ipak bio veći, s obzirom na širinu igračkog kadra - smatra Mandić, koji ovaj tjedan priprema momčad za još jedno gostovanje. Za kraj mjeseca, u sklopu 19. kola, Vrijednosnice Osijek gostuju u Šibeniku, a kako sada stvari stoje, na Baldekinu će biti bar desetorica igrača u zapisniku.

- Nakon Splita se polako kompletiramo. Suigračima su se na treningu priključili Tokić i Lisica, jedino je još Grušanović izvan stroja zbog izolacije, koja završava krajem tjedna. Na neke stvari ne možemo utjecati, ali igrati se mora. Nadam se samo da nam se nešto slično više neće ponoviti. Svari idu nabolje, nadam se da će se to vidjeti i na rezultatu - priželjkuje Marko Mandić, trener osječkih košarkaša.



Nino Benčina
8

igrača u zapisniku je minimum da bi se mogla odigrati utakmica, a toliko je Brokera bilo na raspolaganju u Splitu

U KOJI TERMIN UGURATI DVA ZAOSTATKA?
Vikend pred nama donosi utakmice 19. kola HT Premijer lige. Ni jedna momčad nastupajuću rundu ne dočekuje s 18 odigranih utakmica. Svatko je u zaostatku, a Vrijednosnice Osijek dosada su odradile 16 dvoboja. Dva neodigrana su iz 13. kola (Zabok) i 17. (Zadar), a oba su se trebala već odigrati u Gradskom vrtu, gdje momčad Marka Mandića nikoga nije ugostila već više od mjesec dana. Mjesta u kalendaru ima, ali Osječanima neće biti lako uskladiti raspored, jer imaju i obveze u ABA 2 ligi. Želja je bila ugostiti Zadrane ove srijede, ali prvak je već odradio tri utakmice u četiri dana, neke također s osmoricom u zapisniku. Nije isključeno da se ova domaćinstva odrade tek u ožujku, iako bi u VROS-u voljeli to prije skinuti s dnevnog reda. Kako stvari stoje, nije isključeno ni da se u međuvremenu odgodi još pokoji dvoboj...

Najčitanije iz rubrike