Sport
BJELIČIN MILJENIK OBUKAO BIJELO-PLAVI DRES

Leovac: Nadam se da ću s Osijekom osvojiti neki trofej
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Marin Leovac u srijedu je potpisao ugovor s bijelo-plavima do ljeta 2023. godine

Vezani članci

ZA SLAVEN BELUPO OSIJEK OSTAO BEZ DESNIH BRANIČA

Miloš je "kartoniran", uskače Lončar?

Marin Leovac i službeno je postao novi igrač NK Osijek. Iskusni 33-godišnji lijevi bek u srijedu je prošao liječnički prgled, a potom je stavio potpis na ugovor koji će ga s bijelo-plavima vezati do ljeta 2023. godine.



Nenad Bjelica je tako riješio pitanje popune pozicije na lijevoj strani obrane, ali je i dobio još jednog igrača koji ima iskustvo osvajanja trofeja što mu je posebno važno. Ništa manje nije bitna ni činjenica što je Leovac u punom treningu pa će po potrebi biti spreman uskočiti odmah. Bjeličine metode rada poznaje jer je iskustva s trenerom osječkog prvoligaša imao u bečkoj Austriji i zagrebačkom Dinamu iz kojeg je stigao u Gradski vrt.

Spreman i motiviran


Prije nego li je transfer ostvaren bilo je "povuci-potegni" sa Dinamom jer su u prvi mah Zagrepčani tražili 300.000 eura odštete što Bjelica nije bio spreman platiti obzirom da je Leovac u Makismiru bio praktično prekrižen, a i na ljeto mu ističe ugovor. Na koncu "modri" su popustili i prema neslužbenim informacijama prepolivili su svoja financijska potraživanja, pa je došlo do dogovora.

- Sretan što sam došao u Osijek. Malo je potrajalo, ali su se na kraju klubovi ipak dogovorili. Poznajem ljude u stručnom stožeru, isto tako i većinu igrača, tako da sada jedva čekam da im se priključim na treninzima. Ciljevi su visoki i nadam se da ćemo na kraju nešto i osvojiti - poručio je Leovac nakon potpisa ugovora, pa je dodao:

- Brzo ću se uklopiti jer sam već surađivao s Bjelicom u dva navrata. O njemu i njegovom stožeru ne treba trošiti riječi jer poznato je koliko su kvalitetni i uspješni, na meni je i svima ostalima da pružimo najviše što možemo. Stalno sam bio u pogonu i nastojao zadržati i nastaviti taj ritam rada, iščekujući rasplet situacije. Zbog toga sam bio i s Dinamom II u Poreču, da ostanem u formi i spremno dočekam neki novi izazov koji se sada i dogodio. Spreman sam i na raspolaganju treneru. Uvijek je bilo teško igrati protiv Osijeka, neizvjesno i napeto, momčad je dobra i vjerujem da možemo i nadalje biti vrlo uspješni. Naravno da pritom želim dati i svoj puni doprinos.

Prva želja


Zadovoljstvo obavljenim poslom nije skrivao ni sam Bjelica koji je očito bio vrlo uporan u želji da ga angažira.

- Uspjeli smo se na kraju usuglasiti s njegovim bivšim klubom i nismo dvojili nijedne sekunde. On je bio naša prva želja kada smo razmišljali o pozicij lijevog bočnog, U početku to nije bilo moguće, sada se to ostvarilo i jako smo sretni zbog toga. U njemu smo dobili iskusnog igrača koji poznaje moj način rad i ono kako najčešće igramo, također poznaje i naše automatizme. Vjerujem da mu razdoblje adaptacije na novu sredinu neće biti dugačko, da će nam pomoći od prvog trenutka i zato smo se i u velikoj mjeri odlučili za njega, istaknuo je Bjelica.

Leovac je prepun iskustva koje će itekako dobro doći osječkoj momčadi u lovu na trofeje koji ih očekuje u nastavku sezone.

- Igrao je Ligu prvaka s Austrijom i Dinamom, bio prvak s Dinamom i Rijekom, potom je igrao i u PAOK-u što znači da se itekako naučio nositi s pritiskom koje inače nose utakmice koje su pred nama. Kada smo sve to stavili na vagu, lako nam je bilo odlučiti za njega. Zdrav je i spreman, u punom trenažnom procesu tako da će već biti u kadru momčadi za subotnji susret protiv Slaven Belupa - zaključio je za kraj Nenad Bjelica, šef struke NK Osijek.


Dalibor Keler
Istok rasprodan

 

NK Osijek u srijedu je bio prisiljen obustaviti prodaju polugodišnjih pretplatničkih ulaznica za tribinu Istok. To je posljedica epidemioloških mjera, koje dopuštaju prodaju samo 40 posto kapaciteta određene tribine. S obzirom na to da je najviše godišnjih ulaznica za tu tribinu prodano još ljetos, sada ih je na raspolaganju bilo tek nešto više od 100 i rasprodane su u tri dana od početka distribucije. Od danas (četvrtak) do subote od 12 do 18 sati na novootvorenom prodajnom mjestu ispod tribine Zapad prodavat će se polugodišnje ulaznice samo za tu, zapadnu tribinu. Ukupno, u skladu s mjerama, Gradski vrt može primiti 4517 gledatelja bez velike zapadne tribine, koju će klub otvoriti ako se rasprodaju preostale ulaznice za Zapad dolje, kojih je ostalo oko 800.

Mijo registriran

 

Uklonjena je i posljednja tehnička prepreka oko debija Mije Caktaša za bijelo-plave. Najveće zimsko pojačanje NK Osijek je registrirano, pa će imati pravo nastupa u subotu protiv Slaven Belupa. Možda se to činilo kao rutinski postupak, ali treba imati u vidu kako je Caktaš u Gradski vrt stigao iz S. Arabije, što je mogao biti potencijalni problem. Srećom, Damac je poslao “papire” na vrijeme.

Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike