Svijet
NOVI REKORD

U Sloveniji preko 17 tisuća novozaraženih,
Objavljeno 26. siječnja, 2022.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata PCR testiranjem potvrđeno više od 17 tisuća novih zaraza, što je do sada najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije.

Potvrđene su 17.092 zaraze, što je za 4799 više u odnosu na stanje prije sedam dana. Također je više od do sada najvišeg broja dnevnih zaraza, u nedjelju, kada je bilo 13.911 novozaraženih.

Riječ je o još neslužbenom podatku koji prenose mediji, a potpuni podaci, uključujući postotak pozitivnih testova, 14-dnevnu incidenciju zaraze i stanje u covid bolnicama oko 11 sati objavljuje Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Osim sve dominantnijom i zaraznijom omikron varijantom te velikim brojem aktivnih slučajeva, pomalo neočekivani velik skok novozaraženih u zadnjih nekoliko dana tumači se i velikim zaostacima u testiranju. Kašnjenju je razlog to što se dio uzoraka šalje u jedan laboratorij u Njemačkoj, pa rezultati stižu s nekoliko dana zakašnjenja i naknadno se uvrštavaju u rezultate pojedinog dana, prenose mediji.

Također mediji prenose zabrinjavajuće podatke iz bolnica u kojima je koronavirus prodro i na "bijele" necovid odjele te na porast zaraza među zaposlenim medicinskim kadrom koji sve više ostaju u izolaciji ili su zaraženi.  Po nekim podacima riječ je već o desetak posto medicinskog osoblja koje zbog izolacije ili zaraze ostaje izvan pogona.

(Hina)

Možda ste propustili...

RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR PUTIN

Pregovori o izvozu žitarica?

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Nema pomoći za Ukrajinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORIVO PO TRŽIŠNOJ CIJENI

Za strance benzin skuplji oko 40 posto

2

RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR PUTIN

Pregovori o izvozu žitarica?

3

PREDSJEDNIK SDA

Izetbegovićev poziv Hrvatima