Regija
HUMANI 6.D RAZRED OSNOVNE ŠKOLE KRALJA TOMISLAVA

Za kupnju lijekova prikupili 75 kg plastičnih čepova
Objavljeno 25. siječnja, 2022.
NAŠICEUčenici 6.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova. Prikupili su 75 kilograma čepova te ih donirali Udruzi za oboljele od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu. Prikupljeni čepovi bit će zamijenjeni za novac koji će pomoći u nabavi lijekova i drugih materijala potrebnih udruzi. Marljivim učenicima 6.d razreda u prikupljanju čepova pridružili su se članovi njihovih obitelji, djelatnici škole, Udruga dijabetičara Našice, ali i mnogi građani.

- Prikupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno i humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojima pomažemo da nabave skupe lijekove - poručuju mali humanitarci.

Prikupljene čepove učenik Adam Ivanušec u ime svog 6.d razreda i razrednice Đurđice Mašić predao je policijskom službeniku za prevenciju Jerku Bešliću i kontakt-policajcu Josipu Salaju iz Policijske postaje Našice. Tu hvalevrijednu akciju tradicionalno osam godina organizira učiteljica Đurđica Mašić sa svojim učenicima. Dosad su Udruzi za oboljele od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu donirali 3,1 tonu plastičnih čepova.

Udruga je, inače, 2013. godine pokrenula projekt "Plastičnim čepova do skupih lijekova" i dosad je prikupila više od 360 tona čepova. Za jedan kilogram čepova udruga dobije kunu i pol. S. Fridl
Možda ste propustili...

NOGOMETAŠI NK PODRAVAC SOPJE

Na vrhu tablice slavili 75 godina kluba

POTPORE OPĆINE RAZVOJU PODUZETNIŠTVA

Vrbanja sufinancira i plaće novozaposlenih

BICIKLISTIČKI KLUB NAŠICE

Organiziraju retrorekreativnu vožnju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CRVENI KRIŽ POMOGAO HORVATOVIMA I PROVEO JOŠ JEDNU AKCIJU

Besplatno ošišali male Ukrajince

2

PALJENJEM LAMPIONA

Obilježili rođendan Franje Tuđmana

3

HRVATSKI CRVENI KRIŽ/CROATIAN RED CROSS

Manda Šikić je volonterka godine