Osijek
OTAC STRADALE DJEVOJČICE:

U Svačićevu, na raskrižje s IGK, pozivni semafor!
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Želim javno upozoriti da treba više paziti u prometu, misliti na sve, a posebice na pješake

Predlažem da se na pješačkom prijelazu kod T-raskrižja Ulice kralja Petra Svačića i Ulice Ivana Gorana Kovačića, u blizini vatrogasnog doma, postaviti pozivni semafor. Bio sam toliko očajan da sam pomislio kako bih na tom mjestu valjda trebao istresti nekoliko kubika betona kako bi se spriječilo jurcanje automobila, slikovito nam govori Darko Gloc, otac desetogodišnjakinje koja je nedavno stradala na tom raskrižju i ozlijeđena završila na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek.



- Netko će zbog ovih mojih riječi misliti da sam neki čudak, ali ne, čak nisam ni ogorčen, nego želim javno upozoriti da treba više paziti u prometu, misliti na sve druge sudionike, a posebice na pješake. Pojedinci jure, uopće ne paze u prometu. Moje će se dijete oporaviti, bar od fizičkih ozljeda, a psihičke će joj posljedice, vjerujem, zauvijek ostati. Da se ne bi nekom drugom dogodilo, možda i sa smrtnim posljedicama, odlučio sam se obratiti svima preko Glasa Slavonije da vide može li se to mjesto posebno označiti i može li se povećati vidljivost. Pisao sam i u Grad Osijek i u Gradsku četvrt Novi grad, gdje su mi obećali da će žurno vidjeti što je moguće poduzeti - kaže Darko Gloc.

Zvao je i ravnatelje škola u okolici, da i oni podignu glas, samo da bi svi skupa utjecali na to da se na navedenom raskrižju koje je vrlo prometno postavi svjetlosa signalizacija kakva postoji na nekoliko drugih lokacija u gradu, ili da se, još bolje, postavi semafor s tipkalom. Svjestan je, naime, čestih gužvi u tom dijelu Svačićeve, zbog toga drži da bi pozivni semafor bio najbolje rješenje. Ne da se svako malo pali crveno, nego da pješaci "dobiju" zeleno kad zatreba.

- Posljedice prometne nesreće ne treba nitko trpjeti, posebice ne djeca, a tu ih, na putu prema školi i povratku kući, ima mnogo. Mislim da nadležni trebaju doći na ovo mjesto, stati i desetak minuta promatrati, neće im trebati duže - sve će im biti jasno - uvjeren je Darko Gloc. Zadovoljan je što je dobio obećanja da će se nešto poduzeti i žurno vidjeti kako se situacija može poboljšati. Misli da ne govori samo u svoje ime, nego u ime svih roditelja, a na vozače još jednom apelira da obraćaju maksimalnu pozornost na sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice najmlađih.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon smatra da će, ako je sugrađanin obavijestio, kako je rekao, nadležne i one koji mogu nešto poduzeti o ovom pitanju, oni zacijelo reagirati.

- Sa strane policije uistinu se sustavno radi na prevenciji i edukaciji, i to ne samo prema vozačima, nego i prema pješacima, biciklistima i najmlađima koje policija obilazi u vrtićima i školama - podjeća Kon.



Darko Pejić
Desetogodišnjakinja je nedavno stradala na tom raskrižju i ozlijeđena završila na liječenju u KBC-u Osijek

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike