Osijek
MJESNI ODBOR TRAŽI OČITOVANJE HRVATSKIH ŽELJEZNICA

Opasan pružni prijelaz: Rampa otvorena, cisterne prolaze
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
Upravo kad je prekinuta svojedobno učestala praksa da je u vrijeme kad pružnim prijelazom u Svačićevoj ulici prolazi vlak rampa podignuta, vozači koji su u nedjelju ujutro vozili Brijestom iznenadili su se vidjevši vlak-cisternu u kretanju dok je rampa podignuta. Tu je već toliko puta viđenu situaciju u Osijeku snimio čitatelj M. V. (podatci poznati redakciji) i možemo reći da je tek sreća što, sudeći prema fotografiji, uoči nailaska vlaka onuda nije nitko prolazio.

Ovakvo stanje željezničke infrastrukture nije ostavilo ravnodušnom ni Anu Mariju Putrić, predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Brijest. Poslat će, kaže, dopis Hrvatskim željeznicama kako bi se problem, zbog očito neispravne rampe, riješio što je moguće prije.

- U blizini je i spomenik Žarku Kaiću, a taj je prostor zbog uzvisine dosta nepregledan, tako da je to još jedno, dodatno upozorenje da polubranici odnosno branici moraju biti u potpuno ispravnom stanju. Iskreno, ne mogu reći je li se to na istome mjestu događalo i prije, no i jednom je previše - kaže Putrić, koja poziva HŽ na hitno djelovanje.

Dakle, unatoč podignutoj rampi, vozači i pješaci itekako trebaju provjeriti nailazi li vlak. Infrastruktura koja je postavljena u tu svrhu, očito, ne vrijedi ni pišljiva boba. Oprez! M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana