Crna kronika
RAMBO IZ JAGODNJAKA

Pijan ispaljivao rafale iz puške prema policiji
Objavljeno 24. siječnja, 2022.

Interventni policajci Policijske uprave osječko-baranjske pojurili su u subotu kasno navečer u Jagodnjak, nakon dobivene informacije da jedan od mještana ovog baranjskog sela puca iz automatske puške prema policajcima i okolnim kućama. Akcija interventnih policajaca brzo je okončana, jer su po dolasku u Jagodnjak za nekoliko minuta savladali i uhitili 51-godišnjeg naoružanog mještanina.



Vijest se brzo proširila Jagodnjakom i cijelom Baranjom, a 51-godišnji Rambo, kako su ga nazvali mještani Jagodnjaka, je nakon uhićenja prvo morao na triježnjenje u policijsku postaju, da bi potom bio predan pritvorskom nadzorniku. "Pedesetjednogodišnji muškarac u subotu je u dvorištu kuće u Jagodnjaku, u alkoholiziranom stanju pucao iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, u smjeru policajaca i susjednih kuća.- Brzom reakcijom interventne policije Policijske uprave osječko-baranjske, 51-godišnjak je svladan i uhićen na mjestu događaja.Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku. U nedjelju, policajci su na temelju dobivenog naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija u Jagodnjaku, vlasništvo 51-godišnjaka. U pretrazi su pronašli i oduzeli ručnu bombu, pušku i više komada streljiva. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu protiv 51-godišnjaka - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Rambo iz Jagodnjaka osumnjičen je da je počinio kaznena djela "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" i "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Kako neslužbeno doznajemo, policija je dobila dojavu da neka osoba koja je bila opasana redenicima i u uniformi (ne navodi se čijoj), puca iz automatske puške u šumarku koji se nalazi u dnu njegovog imanja. Informacija se pokazala točnom, a s obzirom na to da pucnjava nije stala, pristigli policajci zatražili su pojačanje interventnih kolega koji su brzo okončali ludovanje 51-godišnjaka.

- Nemojmo se lagati, Jagodnjak, ali i druga baranjska mjesta, i dalje je pun oružja zaostalog iz Domovinskog rata, a to ovaj slučaj od subote jasno pokazuje. Vrijeme je da se policija i općinske vlasti pozabave tim problemom. Prava je sreća što u subotu nije bilo mrtvih, a to se uz pijanstvo vrlo lako moglo dogoditi. Jasno je kako bez naloga nikome ne možeš upadati u kuću, ali treba apelirati na stanovnike da se sve zabranjeno oružje vrati - kaže nam Srećko K. iz Jagodnjaka.

Sandra Lacić
POLICIJA: VRATITE ZABRANJENO ORUŽJE
Iz policije podsjećaju građane da akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza” još traje. “Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne donosite u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92 - poručuju iz PU osječko-baranjske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri