Regija
VELIKO SRCE VATROGASACA

Gasili mu kuću i pobrinuli se da ne bude na hladnom
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
Vlasnik kuće pune smeća zadobio je opekline lica. Prenoćio je kod županjskih vatrogasaca

Ugasili su županjski vatrogasci požar kuće prepune smeća, a potom se zapovjednik vatrogasaca pobrinuo za vlasnika kuće, koji je, ostavši bez krova nad glavom, prespavao na toplom, u vatrogasnoj postrojbi. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i članovi DVD-a Županja proteklog su petka uspješno odradili vrlo zahtjevnu požarnu intervenciju u Mažuranićevoj ulici, što je, kaže Vladimir Balentović, zapovjednik JVP-a, na prvu djelovalo vrlo jednostavno.



U intervenciji su sudjelovala tri vatrogasna vozila, 12 vatrogasaca i utrošeno je 15 boca stlačenog zraka. Dojavu su dobili u 13.18, kada je požar već bio u razbuktaloj fazi, a plamen se iz kuće već proširio na krovište. "Kada smo ga počeli gasiti, vidjeli smo da je kuća puna najrazličitijeg smeća, kao na pravom deponiju, koje je vlasnik skladištio u dvorištu i u kući. Da bismo vatru mogli ugasiti, morali smo ga bacati van, što je uz toplinu i dim bilo prilično naporno", ispričao nam je Balentović.

Vatrogasci su izbacili površinski sloj kako bi se spriječilo daljnje gorenje smeća, a nakon gašenja nastavili su dežurati. U jednom je trenutku vatra ponovno krenula i morali su je dogasiti. U požaru je vlasnik kuće Vlado Kopić (u Županiji poznatiji po nadimku Joga), koji već godinama biciklom svakodnevno obilazi kante za otpatke i kontejnere po gradu te skuplja plastične boce i drugi otpad koji može prodati, zadobio opekline lica i nagutao se dima. Zapovjednik JVP-a je, došavši na požarište pozvao i Hitnu, ali vlasnik nije želio ići u bolnicu. “Kada sam se, oko 22.30, onuda provozao, stajao je pred kućom jer nije imao gdje spavati. Odvezao sam ga k nama, u prostorije JVP-a, kako bi prenoćio na toplom, a sada s Gradom pokušavamo pronaći neko rješenje za njega i pomoći mu”, kaže Balentović.



Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike