Sport
NAPOKON SE DOGODILO: MIJO JE NAŠ

Caktaš: Ja u Dinamu? Mogu samo u veći klub od Hajduka
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Posao je završen i bivši kapetan Hajduka potpisao je s bijelo-plavima do 2025.

Napokon se i to dogodilo. Mijo Caktaš novi je igrač NK-a Osijek. Nakon ljetne sage koja je završila njegovim odlaskom u Saudijsku Arabiju, šest mjeseci kasnije Mijo će ipak zaigrati u Gradskom vrtu.



Ni ovoga puta priča nije tekla baš glatko. Trebao je Caktaš u Poreč stići početkom ovog tjedna, ali tada su ga zaustavili zdravstveni problemi. No sada je konačno ta priča stavljena ad acta, pa je postao najveće pojačanje koje je Osijek angažirao u HNL-u. Jučer ujutro odradio je liječnički pregled u Puli nakon kojeg se odmah zaputio u pripremnu bazu bijelo-plavih gdje ga je dočekala “prva ekipa” osječkog prvoligaša, predsjednik Ferenc Sakalj, član Uprave Vladimir Čohar te, naravno, šef struke Nenad Bjelica, koji je učinio iznimne napore kako bi Caktaša doveo u svoju svlačionicu.

Viša klasa


Caktaš je odmah nakon dolaska u Poreč stavio autogram na ugovor koji će ga uz Osijek vezati do ljeta 2025. godine, a onda se i upoznao s pomalo iznenađenim novim suigračima. Taj 29-godišnji Splićanin itekako će dobro doći bijelo-plavima u borbi za oba trofeja koja ih očekuje u proljetnom dijelu sezone. U dresu Hajduka zabio je gotovo 100 pogodaka na hrvatskim travnjacima, a upravo je to bio razlog zbog kojeg ga je Bjelica žarko želio dovesti u Osijek. Jednostavno, trebao mu je jedan ofenzivac i realizator više klase, a u Caktašu je dobio upravo to, a nema dvojbe kako će taj transfer dobro zagrijati atmosferu među navijačima bijelo-plavih.

- Drago mi je što me navijači Osijeka cijene. S moje strane mogu obećati kako ću uvijek pružati svoj maksimum na terenu. Čeka nas uzbudljivo proljeće jer HNL nikada nije bio neizvjesniji. Jedva čekam odraditi prve treninge s novim suigračima, a posebno se radujem utakmicama jer će one donijeti lijepe izazove - rekao je Mijo Caktaš, prvo veliko zimsko pojačanje bijelo-plavih, pa dodao:

- Još ljetos bio sam u kontaktu s Osijekom, ali sam tada izabrao odlazak u Saudijsku Arabiju. Međutim, ostali smo u kontaktu, pa smo se brzo dogovorili nakon što sam raskinuo ugovor s Damacom. Došao bih u Poreč i ranije da nisam imao manjih zdravstvenih problema, ali sada je to iza mene.

Doveden je kako bi Osijeku pomogao u žestokoj borbi koja će se voditi za oba trofeja tijekom proljeća, a to je i jedan od glavnih razloga zbog kojih je izabrao Osijek nakon povratka u Hrvatsku.

- Lijepo mi je bilo u Damacu, ali želio sam se boriti za nešto na višoj razini, a to ću s Osijekom imati priliku - rekao je Caktaš pa za prvo obraćanje uputio poruku navijačima:

- Vjerujem kako će biti uz momčad te da će kao i dosad bodriti i pratiti svoj klub. Nadam se da ćemo biti uspješni u našoj borbi.

Spreman za S. Belupo


Caktaš bi Osijeku trebao donijeti bolju realizaciju koja je jesenas znala biti problem, a osim toga sad su i bijelo-plavi dobili pravu igračku zvijezdu u HNL okvirima. Sad je i Bjelica dobio čovjeka koji je sposoban jednim potezom riješiti utakmicu i zato će Osijek na proljeće nedvojbeno biti još jači.

- Želimo biti bolji nego što smo bili dosad i sigurno je da će nam Mijo pomoći u tome. Očekujem od njega doprinos u iskustvu, pogodcima, asistencijama, pomoći mlađim igračima te, u najvažnijem, našim nastojanjima kada je riječ o ostvarenju klupskih ciljeva. Naravno, Mijo neće moći sve sam. Naša glavna odlika bila je kolektivna igra i tako će ostati - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Caktaš najbolje partije može pružiti na poziciji iza napadača s potpunom slobodom kretanja, pa se postavlja pitanje hoće li zbog toga Bjelica prilagođavati formaciju u kojoj će njegova momčad igrati na proljeće.

- Nećemo mijenjati ništa. Uostalom, koristili smo mi razne formacije otkako sam ovdje i u svakoj od njih Caktaš ima svoje mjesto. Jasno, mora se pokazati i dokazati. On je prilagodljiv igrač, pa samo ostaje da što prije pohvata naše zahtjeve. Vjerujem kako će biti bitan igrač za nas. Najvažnije je što je u dobrom stanju, tako da vjerujem da bi mogao biti spreman već za prvo kolo - zaključio je Bjelica.

Inače, Caktaš će u dresu Osijeka imati priliku ući u Top 10 najboljih strijelaca Prve HNL. Trenutačno je na 11. mjestu s 81 pogotkom, pa mu nedostaju tri pogotka kako bi preskočio Marija Dodika (83). Možda već ovog proljeća ulovi Roberta Špehara na 8. mjestu (88) i jednog od Bjeličinih pomoćnika Ninu Bulu, koji je za jednu poziciju viši s pogotkom više...



Dalibor Keler
MIJO CAKTAŠ U BROJKAMA
Mijo Caktaš devet sezona nosio je dres Hajduka. Debitirao je u proljeće 2012. godine na riječkoj Kantridi i odmah je bio strijelac u pobjedi Hajduka sa 3:0. Dvije godine proveo je u ruskom Rubinu iz Kazana, a u HNL, u dresu Hajduka vratio se u siječnju 2018. godine. Za Hajduk je odigrao 236 utakmica i postigao 98 pogodaka, a prije odlaska u Saudijsku Arabiju dvije je sezone zaredom bio u vrhu liste strijelaca HNL-a. U sezoni 2018./19. bio je prvi topnik lige s 19 pogodaka, a godinu kasnije tu je poziciju podijelio s Antonijom Čolakom (Rijeka) i Mirkom Marićem (Osijek). Svi su postigli po 20 pogodaka, a titula je pripala Čolaku zbog najmanje minuta provedenih na terenu. U posljednjoj polusezoni u dresu Hajduka postigao je devet pogodaka, a prošlo proljeće proveo je na tribinama. Hajduk ga je odstranio iz prve momčadi jer se nisu dogovorili oko nastavka suradnje.

Mijo Caktaš

izjava iz prosinca 2015.

Što se tiče Dinama, to nema potrebe ni komentirati. Rekao sam da iz Hajduka mogu otići samo u neki veći klub

konačno
OSIJEK JE OSTVARIO ŽELJU I DOVEO CAKTAŠA

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana