Regija
VINKOVAČKA KNJIŽNICA U 2021.

U godini pandemije čak 500 događanja
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Nema ulaska bez COVID potvrde, uvedena je nova usluga - posudba e-knjiga putem ZaKi Book aplikacije
VINKOVCIU uvjetima pandemije bio je pravi izazov organizirati kulturna događanja, kao i svakodnevni rad s korisnicima, ali sve je to uspješno odrađeno, kažu u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.- Iza nas je još jedna izazovna, ali uspješna poslovna godina kroz koju su prošla 7182 korisnika, zadovoljni smo rezultatima, održano je više od 500 događanja na kojima je sudjelovao veliki broj korisnika. Podaci su to koji nam govore da smo na dobrom putu. Stoga zahvaljujem svim djelatnicima Knjižnice na dobroj atmosferi i pozitivnoj energiji koju zajedno stvaramo - kaže ravnateljica vinkovačke knjižnice Vedrana Lugić.

U godini koja je u Hrvatskoj proglašena Godinom čitanja, vinkovačka Knjižnica je unatoč COVID uvjetima svladala sve izazove i prepreke te organizirala niz radionica, programa, akcija, manifestacija, književnih susreta i izložbi.

- Ono što pandemija nije uspjela zaustaviti, nego je i potakla upravo čitanje koje poboljšava kvalitetu života svakog pojedinca, ali i društva, jer čitanjem razvijamo toleranciju, empatiju, inteligenciju, kritičko mišljenje, komunikacijske vještine te niz ponekad nemjerljivih vrijednosti koje su važne za naš osobni razvoj, kao i za opće dobro zajednice - ističe ravnateljica Vedrana Lugić, dodajući kako se u Knjižnicu ne može ući bez COVID potvrde, a uvedena je i nova usluga, posudba e-knjiga putem ZaKi Book aplikacije.

Nastavljena je i aktivnost na društvenim mrežama i web-stranici, koje bilježe znatno veći rast praćenja u odnosu na 2020. FB stranica bilježi 4456 pratitelja, što je 221 više nego lani te 139.113 pregleda, 42 posto više. Na YouTube kanalu broj pratitelja povećan je za 142 posto te je s 50 porastao na 285.

Digitalizirane novine i časopisi imali 152.165 pregleda što je 16,4 posto više nego lani, a knjige su imale 4389 pregleda ili 30,4 posto više. Web-stranica imala je 69.328 pristupa što je povećanje od 42 posto, 23.004 korisnika, više za 32 posto te 148.692 pregleda, više 40,6 posto.Miroslav Flego
Bibliobus
Prošla godina ostat će upamćena po kontinuiranom tijeku radova na novoj zgradi te po potpisivanju Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za provedbu projekta Kultura u pokretu, koji će omogućiti kupnju novog, suvremenog bibliobusa. Bibliobus je lani na 71 stajalištu imao 1300 korisnika u 19 općina i jednom gradu, a ovime će biti omogućeno još kvalitetnije djelovanje.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OPĆINE JAGODNJAK

Cigan-pečenje na bolmanskom jezeru

2

FLORA ULAŽE 449.000 KUNA

Stigao novi aparat za povratnu ambalažu

3

KOMPLETIRANA OBNOVA SPLAVI NA BOSUTU

Porinuta je lađa za
osobe s invaliditetom