Crna kronika
ZABRINJAVAJUĆI CESTOVNI PODATAK

Sve više pijanih vozača sudjeluje u nesrećama
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Na prometnicama u nadležnosti rada PU brodsko-posavske, prošle godine dogodile su se 152 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pijani vozači, što je za 16,92 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Policajci su lani, pri nadzoru prometa na istom području, utvrdili 1036 pijane vožnje, dok su nadzorom prometa u samo dva dana, 22. i 23. siječnja 2021. godine, za prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola sankcionirali 16 vozača.

U sklopu aktivnosti u povodu obilježavanja blagdana sv. Vinka, između subote i nedjelje, u vremenu od 20 do 2 sata, policajci će u Brodsko-posavskoj županiji, zajedno s kolegama iz PU osječko-baranjske i požeško-slavonske, provesti represivnu akciju u prometu.

- Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga i drugih teških prekršaja u prometu. Pojačano će se nadzirati i sankcionirati prekršaji, koji su izravni uzročnici teških prometnih nesreća i stradavanja osoba. Apeliramo na građane da ne sjedaju za upravljač vozila ako su konzumirali alkoholna pića. U tim slučajevima, upravljač automobila treba prepustiti trijeznoj osobi. Važno je uvijek imati u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe, nego i druge sudionike u prometu. Ne dopustite da postanete crna statistička brojka, neka vam pozitivno ponašanje u prometu bude navika! - poručuje Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike