Mozaik
UMRO AMERIČKI PJEVAČ MEAT LOAF

Prodao više od 100 mil. albuma diljem svijeta te glumio u čak 65 filmova
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Američki pjevač Meat Loaf, čiji je album "Bat Out Of Hell" jedan od najprodavanijih svih vremena, preminuo je u dobi od 74 godine, objavila je njegova obitelj. Uzrok smrti nije naveden. "Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i prekrasnog muškarca. Od njegova srca do vaših duša... nemojte nikada prestati s rockom!" poručila je obitelj.

Njegova nevjerojatna karijera protezala se kroz šest desetljeća u kojima je prodao više od 100 milijuna albuma diljem svijeta i glumio u više od 65 filmova, uključujući "Fight Club", "Rocky Horror Picture Show" i "Wayne‘s World". Pjevač, čije je pravo ime bilo Michael Lee Aday, prodao je milijune albuma diljem svijeta. Hit singl "I‘d Do Anything For Love (But I Won‘t Do That)" dosegnuo je prvo mjesto u 28 zemalja i donio mu nagradu Grammy. "Bat Out Of Hell" adaptiran je kao mjuzikl, koji je napisao dugogodišnji suradnik Jim Steinman, a sadržavao je neke od glazbenikovih omiljenih hitova.

Meat Loaf otvoreno je govorio o zdravstvenim problemima koji su ga mučili, posebice astmi, zbog koje se srušio na pozornici tijekom koncerta u Pittsburghu 2011., a 2003. se srušio u Wembley Areni u Londonu i primljen je u bolnicu. H
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike