Kultura
GRADSKO KAZALIŠTE "JOZA IVAKIĆ" U VINKOVCIMA OVE SUBOTE, 22. SIJEČNJA

"Pepeljuga" i "Potonuće Titanika"
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Vinkovačko Gradsko kazalište "Joza Ivakić" danas, 22. siječnja, u 11 sati izvodi "Pepeljugu", mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta. To je zajednička predstava Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, a igraju i animiraju: Matea Marušić, Vedran Dakić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić. Priča o skromnoj, nesebičnoj i nesretnoj Pepeljugi koja šalje pouku da se dobro uvijek isplati; dobro uvijek pobjeđuje. Cijena ulaznice je 25 kn.

U 20 sati na redu je komedija prema tekstu Johna Fiske, "Potonuće Titanika" Ludens teatra Koprivnica u režiji Ivana Penovića. Glavne uloge tumače Janko Rakoš i Sven Šestak. Riječ je o predstavi koja, kod nekoga iz samog naslova, može izazvati reakciju da Titanik, kazalište i potonuće ne idu skupa. O tome se i radi. Predstava je o nastajanju predstave. Našla su se dva glumca, osrednja i loša, koja žele napraviti predstavu o Titaniku što je potpuno nemoguće napraviti u kazalištu, pogotovo kad dođu do ideje koristiti neuobičajena kazališna sredstva. Ne može završiti drukčije nego promašajem, ali oni su nadobudni, to žele, a možda i postignu nešto. Cijena ulaznice je 50 kn.

Ulazak u kazalište moguć je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde; potvrde liječnika primarne zdravstvene zaštite kojom se dokazuje preboljenje COVID-19 unatrag 12 mjeseci ili negativnog testa na virus SARS-CoV-2 ne starijeg od 48 sati. T.K.
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN JEDNOGODIŠNJI HUMANITARNI PROJEKT PRIČA O PETRINJI

Sto tisuća kuna za brži povratak učenika ranjenoga grada u školske klupe

NAKON PREKINUTOG 5. FILMSKOG FESTIVALA GLUMCA

Dodijeljena dva Vinkovačka Oriona

PAVAO PAVLIČIĆ DOBIO NAGRADU “ANTO GARDAŠ”

Velika mi je čast što sam nagrađen baš za ovu knjigu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MOZAIK KNJIGA: JOŠ JEDNA USPJEŠNICA ROSAMUND LUPTON

Roman "Tri sata" izišao na hrvatskom

2

U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Kovačeva "Rock‘n‘roll bajka" u koncertnom điru

3

FAČINIJU NAGRADA "MILKA TRNINA" ZA "HRVATSKU MISU"

Ovo je kapitalno hrvatsko djelo