Kultura
GRADSKO KAZALIŠTE "JOZA IVAKIĆ" U VINKOVCIMA OVE SUBOTE, 22. SIJEČNJA

"Pepeljuga" i "Potonuće Titanika"
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Vinkovačko Gradsko kazalište "Joza Ivakić" danas, 22. siječnja, u 11 sati izvodi "Pepeljugu", mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta. To je zajednička predstava Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, a igraju i animiraju: Matea Marušić, Vedran Dakić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić. Priča o skromnoj, nesebičnoj i nesretnoj Pepeljugi koja šalje pouku da se dobro uvijek isplati; dobro uvijek pobjeđuje. Cijena ulaznice je 25 kn.

U 20 sati na redu je komedija prema tekstu Johna Fiske, "Potonuće Titanika" Ludens teatra Koprivnica u režiji Ivana Penovića. Glavne uloge tumače Janko Rakoš i Sven Šestak. Riječ je o predstavi koja, kod nekoga iz samog naslova, može izazvati reakciju da Titanik, kazalište i potonuće ne idu skupa. O tome se i radi. Predstava je o nastajanju predstave. Našla su se dva glumca, osrednja i loša, koja žele napraviti predstavu o Titaniku što je potpuno nemoguće napraviti u kazalištu, pogotovo kad dođu do ideje koristiti neuobičajena kazališna sredstva. Ne može završiti drukčije nego promašajem, ali oni su nadobudni, to žele, a možda i postignu nešto. Cijena ulaznice je 50 kn.

Ulazak u kazalište moguć je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde; potvrde liječnika primarne zdravstvene zaštite kojom se dokazuje preboljenje COVID-19 unatrag 12 mjeseci ili negativnog testa na virus SARS-CoV-2 ne starijeg od 48 sati. T.K.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike