Kultura
NAJAVILI RAZNOLIKE SADRŽAJE U 2022. GODINI

Bogat program Zavičajnog muzeja Slatina unatoč pandemiji
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Unatoč dugotrajno otežanim uvjetima rada zbog pandemije koronavirusa, zaposlenici Zavičajnog muzeja Slatina pripremili su i za ovu godinu bogat, raznolik i pomno osmišljeni program. O tome su ravnatelj Muzeja Vlado Majhen i kustos Srđan Đuričić razgovarali s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem prilikom njihova radnog posjeta Muzeju.

Noć muzeja ove će godine, 28. siječnja, biti obilježena tematskom izložbom "Između stvarnog i digitalnog", koju posjetitelji neće vidjeti u muzejskom galerijskom prostoru (kao što je uobičajeno), nego samo na web-stranici Zavičajnog muzeja. Tijekom ožujka bit će pripremljen drugi dio izložbe "Slatinčanke", a samostalna izložba amaterske slikarice iz Mikleuša Sanje Dušak bit će postavljena u travnju. Dan muzeja u mjesecu svibnju bit će obilježen izložbom karikaturista Nika Titanika.

Tijekom ljetnih mjeseci Zavičajni muzej u suradnji sa slatinskom Osnovnom školom Eugena Kumičića organizirat će nekoliko zanimljivih izložbi i radionica. Još nije definitivno odlučeno, ali za Dan grada (1. rujna) bit će predstavljeni slatinski zavičajnici, hrvatsko-izraelska akademska slikarica, pjesnikinja i glazbenica Shosha Talik ili akademski slikar Vladimir Udatny. U listopadu se tradicionalno održava izložba u okviru Međunarodnoga glazbenog festivala Dana Milka Kelemena, a godinu će zaključiti likovna izložba članova Slatinskog likovnoga kluba SLIK.

Uz vlastita i sredstva Grada Slatine kao osnivača, Ministarstvo kulture sufinancirat će tri projekta slatinskoga Zavičajnog muzeja. Riječ je o projektu svojevrsnih radionica s ciljem afirmacije učenika osnovnih škola s područja Slatine na polju glazbe i kreativnog rada pod nazivom "Ručicama do glazbe", tiskanju reprezentativnog kataloga "Numizmatička zbirka Zavičajnog muzeja", te nastavak programa "Virtualni vodič", kojim se dopunjuje i osuvremenjuje stalni interaktivni muzejski postav.

Osim programskih sadržaja, ustanova nastavlja modernizaciju, pa je za prijeko potrebnu nabavu nove opreme osigurano 50.000 kuna. P.Žarković
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike