Sport
BSK U NAJINTENZIVNIJEM PRIPREMNOM TJEDNU

Svi su zdravi, a i ima više dolazaka nego odlazaka
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
U svlačionici više ne stanuju Nigerijac Selbol i Argentinac Bolano, ali ima novih imena

Treći pripremni tjedan nogometaši bjelobrdskog drugoligaša BSK-a odrađuju uoči proljetnog nastavka sezone koji im na startu donosi gostovanje u Zagrebu i sraz s drugom momčadi Dinama.



Na taj ogled 16. kola "žuto-plavi" će otići s pet u nizu prvenstvenih poraza, zbog čega je s klupe odstupio Tomislav Steinbrückner, a potom (ovo)zimska zadaća stabiliziranja povjerena stručnjaku iz Sesveta Dini Babiću. On je u svome debiju nastavio nisku jesenskih poraza jer je u Gradskom vrtu, u prijateljskom susretu pokleknuo od prvog sastava Osijeka (0:2), ali sedam dana poslije prekinuo taj negativni niz subotnjom pobjedom u susjednoj Mađarskoj nad drugoligašem Szentolorincom (1:0).

Inače, u svlačionici BSK-a više ne stanuju Nigerijac Selbol i Argentinac Bolano, a osvježio ju je tercet s kojima je sportski direktor Denis Krstanović ovih dana i formalizirao buduću suradnju jer su oni i službeno postali novi nogometaši BSK-a. Za deficitarnu poziciju napadača, odnosno strijelca, angažiran je 31-godišnji Riječanin Marko Bjelanović, koji je došao iz drugoligaša Opatije prethodno imajući doista ispunjen itinerar u kojem su upisani i internacionalni iskoraci u Mađarsku i Norvešku. Deset godina mlađi Brođanin Adam Benić vratio se bliže matičnom Osijeku, s kojim je prošloga ljeta raskinuo ugovornu obvezu i prešao u Šibenik gdje se, međutim, nije uspio nametnuti te se odlučio preko Bijelog Brda ponovno uputiti u elitne vode igrajući na desnoj poziciji defenzivnijih karakteristika. Ispred njega će, vjerojatno, ordinirati 20-godišnji Beograđanin Nemanja Kašiković kojem je posljednji klub bio tamošnji drugoligaš BASK, ali je taj ofenzivac donio iskustva i iz Slovenije. Kako se sada čini, oni bi mogli biti i svi koji će osnažiti "žuto-plave" boje iako nije isključen još koji dolazak, ali za što vrijeme curi budući da je pripremno razdoblje u poodmakloj fazi, a do nastavka borbi za bodove još su tri tjedna. Tekući je stoga najintenzivniji u dosadašnjem dijelu aktivnosti, a trener Babić, zajedno sa suradnicima Dinom Gavrićem, Damirom Horvatom i Tomislavom Zrnom, mora ga maksimalno iskoristiti, posebice jer na raspolaganju ima sve igrače od kojih velik dio nije krenuo od 3. siječnja kada je bila prozivka. Kasnije su se pridružili novaci, ali i kvintet tada bolesnih, odnosno ozlijeđenih (Mišić, Gačić, Čikvar, Žutić, Kraljević), koji stoga moraju nadoknaditi propušteno i biti spremni za 11. veljače, kada ih očekuje boj s "modrom" budućnošću. Sedam dana ranije BSK ima obvezu u finalu županijskog kupa protiv trećeligaša Belišća, prije kojeg će momčad imati još tri test-utakmice počevši taj niz sutra u Bijelom Brdu protiv kutjevačkog trećeligaša.


 

Dražen Lekšan
POGLED PREMA GORNJEM DIJELU TABLICE
Bjelobrdski nogometni ligaš već četvrtu sezonu je među drugoligašima uz želju biti i u sljedećem sazivu koji će sa sadašnjih 16 biti smanjen na 12 sudionika. Zadržavanje trenutačne devete pozicije jamči taj status, ali su u Bijelom Brdu pogledi i razmišljanja usmjereni prema gornjem dijelu redoslijeda, na čijem su vrhu bili prije niza poraza u završnici jesenskog dijela prvenstva. Uz pretostavljeno kvalitetno odrađene zimske pripreme proljetni se optimizam temelji i na osiguranim pojačanjima kojih je, uz radišnog i ambicioznog trenera, sada i kvantitativno više nego što je bilo izlaznih transfera.

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike