Osijek
ZAKLADA SLAGALICA

Prijave za program Aktivni u zajednici
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica, u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, provodi program Aktivni u zajednici na području pet slavonskih županija - Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

"Ako želite razgovarati o potrebama svoje zajednice ili organizacije, ako želite sudjelovati u mogućim rješenjima, ako se želite povezati s drugim organizacijama, ako želite podići kvalitetu odnosa unutar zajednice, postati kreatori i nositelji pozitivnih promjena u svome okruženju, onda je ovo program za vas! Njegov je cilj razvoj lokalne zajednice, osnaživanje i poticanje pozitivnih promjena, mobiliziranje zajednice, jačanje društvenog kapitala u zajednici, poticanje na društvene akcije te obrazovanje za filantropiju", poručuju iz Slagalice.

Iza Zaklade su četiri godine provedbe programa Aktivni u zajednici, a ovim pozivom žele u 2022. godini uključiti lokalne zajednice Slavonije i Baranje kako bi se kroz prepoznavanje resursa zajednice, procjene potreba i zajedničkim trudom svih dionika u zajednici napravili koraci u osnaživanju zajednica, razvoju kulture davanja te povećanju društvenog kapitala.

"U suradnji s različitim dionicima lokalne zajednice planiraju se riješiti konkretni izazovi s kojima se zajednice susreću. Zaklada će u suradnji s civilnim, profitnim i javnim sektorom detektirati potrebu te podržati osmišljavanje i provedbu kampanje za prikupljanje sredstava kako bi se osigurala sredstva potrebna za rješavanje utvrđene potrebe te posljedično povećao društveni kapital u zajednici. Ako želite da vaša zajednica bude dio ovog programa kojim će se osmisliti i provesti lokalne kampanje i akcije te poboljšati kvaliteta života u zajednici, popunite prijavnicu", pozivaju iz Slagalice. Prijavnicu je moguće naći na mrežnim stranicama Zaklade Slagalica (www.zaklada-slagalica.hr). I.R.G.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike