Crna kronika
NA VINKOVAČKOJ OBILAZNICI

Vozač automobila smrtno je stradao u sudaru s kamionom
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Automobil je nakon sudara ostao na obilaznici, a kamion je sletio s ceste i završio na boku

Nastavljaju se smrtna stradavanja na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije. Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da se u četvrtak oko 7.45 na istočnoj vinkovačkoj obilaznici dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula. Iako su na mjesto događaja u kratkom vremenu došle sve hitne službe - policija, vinkovački vatrogasci i hitna medicinska pomoć, dežurna je liječnica samo mogla utvrditi smrt osobe na mjestu nesreće. U sudaru kamiona i automobila poginuo je vozač automobila.



- Očevid na mjestu događaja, u suradnji s vinkovačkom općinskom državnom odvjetnicom, obavili su operativci Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Zbog još neutvrđenih razloga došlo je do sudara automobila vinkovačkih i kamiona našičkih registracijskih oznaka. Vozač automobila smrtno je stradao, a ozlijeđeni vozač kamiona prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci - kaže glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Nakon sudara automobil je uništenog prednjeg kraja ostao na obilaznici, a kamion je probio zaštitnu ogradu, sletio s ceste i prevrnuo se na bok. Pristigla ekipa hitne pomoći mogla je samo konstatirati smrt vozača automobila, a vozača kamiona prevezli su u vinkovačku bolnicu. U vrijeme očevida promet istočnom vinkovačkom obilaznicom bio je u prekidu.

U 2021. godini u 12 prometnih nesreća poginulo je 12 osoba. Za usporedbu, u 2020. godini je u osam prometnih nesreća smrtno stradalo 11 osoba, a 2019. u 18 prometnih nesreća poginula je 21 osoba. Ovo je druga prometna nesreća s poginulom osobom ove godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, podsjeća Dragoslav Živković.

Prva je bila 13. siječnja 25 minuta nakon ponoći na županijskoj cesti između Županje i Štitara, kada 22-godišnjak iz Štitara, upravljajući osobnim automobilom Audi A4 županjskih registracijskih oznaka, zbog brzine neprilagođene stanju kolnika i vremenskim uvjetima nije pravodobno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u Opel Astru, također županjskih oznaka, koja je bila zaustavljena uz desni rub kolnika, a u kojoj je za upravljačem bila 55-godišnjakinja iz Županje. Pri udaru vozila došlo je do odbacivanja Astre na betonski most i rotacije vozila, koje se zaustavilo na zelenoj površini, a Audi se prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu. U prometnoj nesreći poginula je 55-godišnjakinja, 22-godišnjak je lakše ozlijeđen, a putnik u vozilu 22-godišnjaka nije ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno da je 22-godišnjak vozilom upravljao s 1,16 promila alkohola u organizmu.



Miroslav Flego
2

osobe izgubile su živote ove godine na prometnicma Vukovarsko-srijemske županije

TRAGEDIJA KOD KRAPINSKIH TOPLICA
Jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila u Klokovcu, kod Krapinskih Toplica. Nesreća se dogodila 40 minuta nakon ponoći, kada je došlo do sudara BMW-a X5 i Porschea Taycana, a oba su vozila sletjela s ceste. Poginuo je 35-godišnji suvozač iz BMW-a, a 31-godišnji je vozač u kritičnom stanju. Četvero mladih koje je bilo u Porscheu zbog ozljeda je hospitalizirano u zabočkoj bolnici. Kako doznajemo, nitko od njih nije u kritičnom stanju.

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike