Tehno

Philips monitori dobili certifikat TCO generacije
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Certifikat TCO, vodeći svjetski certifikat održivosti za IT proizvode, otkriva probleme i osigurava da industrija poduzima održivije korake u svojem poslovanju. TCO uključuje sveobuhvatan sustav ažuriranih kriterija, neovisnu provjeru i strukturirani sustav za kontinuirano poboljšanje kako bi potaknuo stvarne i trajne promjene. Kako bi bili podobni za certifikat TCO generacije 9, proizvodi moraju zadovoljiti još strože kriterije iz najnovije certifikacije u nekoliko različitih kategorija, balansirajući performanse proizvoda s energetskom učinkovitošću. Više od 40 novih pokazatelja uspješnosti održivosti prikupljaju i potvrđuju neovisni stručnjaci.



Podizanje svijesti o održivosti s vremenom se može samo više naglašavati kako za proizvođače tako i za potrošače. S jedne strane TCO certificiranje izvrstan je način da robne marke i brendovi na vrhu popisa svojih prioriteta drže upravo odgovornost za okoliš i društvo. S druge strane, daje mogućnost odabira proizvoda s oznakom TCO certifikata onim potrošačima koji svjesno ulažu napore u brigu o okolišu.



Philips Monitors prihvatio je pristup s održivošću kao glavnom smjernicom i krajnjim ciljem tijekom cijelog proizvodnog ciklusa. Monitori imaju i niz inovativnih i ekološki prihvatljivih tehnologija te se proizvode u opskrbnom lancu gdje su održivost i etički problemi prioritet. Primjerice, dvije bitne “zelene” značajke Philipsovih monitora ugrađene su u većinu njegovih proizvoda. PowerSensor štedi do 70 % energije, smanjujući svjetlinu monitora kada je korisnik odsutan. LightSensor prilagođava pak svjetlinu zaslona prema ambijentu. Modeli Philips 242B1G i Philips 272B1G dva su energetski najučinkovitija monitora na svijetu koji pružaju novu razinu uštede energije. M.R.
Možda ste propustili...

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY TAB S6 LITE

Baterija za 14 sati neprekidne reprodukcije videa

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike