TvObzor
ŠESTO IZDANJE MAGIC BOX ONLINE KONCERTA

Nastupaju Mayales, Zarkoffa Pi Lubanjice, Žen, Luul i Hram
Objavljeno 21. siječnja, 2022.

Radio 808 i Pozitivan ritam predstavljaju novu sezonu Magic Boxa, uz online koncerte započete tokom epidemijskog lockdowna. Magic Box donosi nastupe uživo, kroz koncertnu i festivalsku atmosferu preko ekrana, još uvijek s iste adrese, odnosno iz HUB-a 385 u Zagrebu. Magic Box emitira se kroz video i radijski prijenos uživo, s web stranice Radija 808 - www.rtv808.com, kao i kroz niz partnerskih stranica na društvenim mrežama.



I ovaj put Magic Box donosi izbor kvalitetnog i aktualnog s domaće glazbene scene, uz nastupe šest izvođača - Maylaes, Žen, Zarkoff, Pi Lubanjice, Luul i Hram - različitih glazbenih usmjerenja, u kombinaciji s razgovorima i ostalim prilozima, kojima s lakoćom dirigira voditeljica Ida Prester.

Mayales će svirati materijale s dva posljednja studijska albuma: “Simbol za sunce”, s kojim su 2017. osvojili titulu albuma godine, te aktualni album “Domovina” iz ove godine. Dovoljno retro, a ništa manje moderni, njihova pop-melankolija, u kombinaciji s pitkom rock-psihodelijom malo koga ostavlja ravnodušnim. Audiovizualni sastav ŽEN, osnovan 2010., prošle godine izdaje kompilacijski album “Blender” s remixima pjesama s prethodna tri albuma, iste godine su napravile pjesmu “Mnogi” za dokumentarno-igrani film “Časna posla” (Nun of your business). Sisački glazbenik i producent Saša Rajković a.k.a Zarkoff na electro sceni je aktivan petnaestak godina. Prije svega je poznat po produkciji i live actovima. Posljednje mu je izdanje “Uranium” EP, objavljeno za talijanski Out Of Tune Records sa zapaženim singlom “Insomnia” koji je nominiran za diskografsku nagradu Elector u kategoriji techno singla godine. Pi je glazbeni projekt iza kojeg stoji Ivana Picek, nakon hvaljenog albuma prvijenca (časna lubanjska), koji je sama snimila i isproducirala, trenutačno je u fazi pripreme novog albuma koji je nedavno najavljen singlom i pratećim animiranim glazbenim videom “Mali Android”, a čija tematika je smještena u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka.

Luul alias Ivan Lulić vjeran je psihodeličnom pop-zvuku. Uz pomoć pratećeg trija kojeg čine Borna Jambrošić, David Lipovac i Bruno Čavara ovi natprosječno visoki momci trenutačno imaju dvije misije, nastupati i svirati ljudima svoje pjesme te ih zavesti svojim svilenim funk pop zvukom za spavaće sobe. Hram dolazi iz Šibenika, a njihov je stil old school Hip-Hop s ulice, istoimeni album privijenac mnoge je ostavio bez daha i s oduševljenjem, a prepoznati su kao jedno od najugodnijih iznenađenja prošle godine.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike