Sport
IZBORNA SKUPŠTINA NK OLIMPIJA IZ OSIJEKA

Bivši igrači Olimpije preuzeli uzde u donjogradskom klubu
Objavljeno 20. siječnja, 2022.

Mario Iličić novi je predsjednik osječkog nogometnog kluba Olimpija. To je glavni naglasak s izborne sjednice Skupštine toga 99-godišnjeg kluba koju je u 70-ak minuta uspješno kanaliziralo radno predsjedništvo na čelu s Milenkom Lozušićem te članovima Marijom Kolovratom i Davorom Lijićem.



Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom šutnje preminulim članovima u proteklom petogodišnjem razdoblju u mandatu Alena Majića, Verifikacijska komisija izvijestila je da je skupu nazočno 40 članova od 52 člana Skupštine te su sve donesene odluke pravovaljane. Sada već bivši čelni čovjek uglednog kluba iz osječkog Donjeg grada zatim je pozdravio nazočne članove Skupštine i goste te podnio izvješće o radu pod njegovim vodstvom. Da će buduće imati potporu i konkretnu pomoć najrelevantnijih čimbenika svjedoči i dolazak predsjednika ŽNS-a osječko-baranjskog i dopredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića-Šimunovića st., tajnika ŽNS-a i NS-a Osijek Željka Bela, odnosno Ante Vučemilovića-Šimunovića ml., te slavonsko-baranjskog instruktora HNS-a Marina Smoje kao i glavnog tajnika županijske Zajednice športova Dubravka Ižakovića i čelnog osječkog čovjeka zaduženog za sport Roberta Seligmana, koji su to nedvosmisleno potvrdili obraćajući se skupu.

Prethodno je Majić podnio izvješće počevši od preuzimanja vođenja kada je klub bio posljednji u zadnjoj ligi s 50-ak igrača i nemalim financijskim dugom, koji više nema, a Olimpijina je obitelj u međuvremenu narasla na 248 registriranih nogometaša u svim natjecateljskim kategorijama od kojih je seniorska sada na četvrtoj državnoj razini. Zahvalio je svojim suradnicima mahom generacijski bliskima iz igračkih Olimpijinih dana, a posebice ističući doprinos bivšeg gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, vodećeg u ŽNS-u Vučemilovića-Šimunovića st. i Mire Samardžića, koji je ustrojio školu popularnih "ljubičica" kako bi one nastavile cvasti i vratiti se u nekadašnje visoke sfere iz kojih su brojni igrači potom ostvarili zavidne prvoligaške, internacionalne i reprezentativne karijere. Na Majićevo izvješće nadovezalo se financijsko tajnika kluba Ivana Šutala koje je potvrdilo pozitivno stanje računa, tako da novo vodstvo u tome kontekstu ima dobru startnu poziciju. Prije nego što je razriješeno dosadašnje i izabrano novo, skup je imao sjetnu, tradicionalnu notu promoviranja sljedećeg zaslužnog terceta u Olimpijinu Kuću slavnih. Posmrtno su to priznanje dobili Vojislav Lukić i Šime Čačić te Ante Herceg, koji je neposredno zahvalio na tome evocirajući uspomene iz nekadašnjih vremena. Buduću će novu "ljubičastu" priču ispisivati jednoglasno izabrani predsjednik Mario Iličić te dopredsjednici Igor Višević i Goran Kovačević, koji su, kao i prethodna garnitura, bili Olimpijini igrači i zaljubljenici u njezine boje. Identično kao i imenovani Izvršni odbor za sljedeće četverogodišnje razdoblje u kojemu će, uz taj tecret, još biti: Andrej Vlašić, Tomislav Kuna, Marin Buljubašić, Domagoj Nad, Hrvoje Bubalo, Ivan Lišnić, Domagoj Pavlić i Mirko Pešić. Na čelo Nadzornog odbora izabran je Jerko Glavaš te članovi Igor Pandžić i Goran Pivić. Svi će oni prvi radni sastanak imati u subotu prije početka priprema za proljetni nastavak Međužupanijske lige "Osijek-Vinkovci" kada će dosadašnji trener Saša Korman obaviti prozivku i krenuti u gotovo nemoguću misiju napuštanja zadnje pozicije. Neovisno o rezultatskom epilogu, seniorski će pogon nastaviti egzistirati, što je posebice naglasio Iličić iznijevši budući plan i program rada koji će, uz to, ići na osnaživanje škole uključujući stručno s verificiranim trenerskim kadrom.


Dražen Lekšan
Novom predsjedniku najbliži suradnici bit će dopredsjednici Igor Višević i Goran Kovačević

Fokus - nogometna škola, ekipiranje seniora i organizacija proslave 100 godina kluba

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana