Svijet
NEPOVJERENJE ŠEFU VLADE ISKAZUJU I NJEGOVI ZASTUPNICI

Protiv Johnsona 11 konzervativaca
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Jedanaest zastupnika iz Konzervativne stranke premijera Borisa Johnsona predalo je u srijedu ujutro pisma u kojima izražava svoje nepovjerenje šefu vlade, objavio je Telegraph. Prema Telegraphu, čak 20 konzervativnih zastupnika koji su svoja mjesta u parlamentu osvojili na posljednjim parlamentarnim izborima, 2019., planira podnijeti pismo nepovjerenja premijeru, no da bi se pokrenulo izglasavanje nepovjerenja Johnsonu, potrebna je potpora 54 zastupnika. Johnsonov ured nije htio davati komentare. Nakon što je 2019. osvojio izbore najdojmljivijom pobjedom u više od 30 godina kako bi proveo Brexit, Johnson je na rubu izglasavanja nepovjerenja nakon ljutitih reakcija njegovih konzervativaca zbog tvrdnji da su se u premijerovoj rezidenciji održavale zabave tijekom karantene.

Johnson je odbacio optužbe da je parlamentu lagao o zabavi u vrijeme lockdowna rekavši kako ga nitko nije izvijestio da bi druženje uz piće bilo suprotno pravilima. H
SPAŠAVA FOTELJU: UKIDA SVE MJERE
Britanski premijer Boris Johnson najavio je od 26. siječnja prestanak svih mjera u Engleskoj protiv COVID-19, uvedenih u borbi protiv varijante omikron, uključujući maske u javnom prijevozu i trgovinama, kao i upute za rad od kuće i COVID potvrde za ulazak u noćne klubove i na velike događaje. Brza promjena doživljena je kao Johnsonov pokušaj da umiri konzervativne zastupnike, dio kojih mu je iskazao nepovjerenje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike