Regija
ZAVRŠAVA JOŠ JEDAN VRIJEDAN PROJEKT UDRUGE "JAGLAC"

Spremni čekaju novi natječaj
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
ORAHOVICA



Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Jaglac" Orahovica privela je kraju projekt ‘‘Učim, radim, pomažem‘‘ - faza II prijavljen u okviru poziva "Zaželi". Projekt je vrijedan 740 tisuća kuna, a sufinancira ga Europski socijalni fond, a partneri su HZZ Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. U novoj kući "Jaglaca" održana je završna konferencija projekta kojoj su nazočili predstavnici projektnih partnera, CSS Slatina, predstojnica Podružnice Orahovica Nelica Šiser te vodstvo Udruge. Koordinator na projektu Robert Terfaloga izrazio je veliko zadovoljstvo provedbom prve dvije faze tog projekta.



- U ovoj drugoj fazi bilo je zaposleno osam žena koje su se brinule o 48 krajnjih korisnika. Riječ je o osobama starije dobi te osobama s invaliditetom i drugim osobama u potrebi. Moram zahvaliti svima koji su pridonijeli projektu te s nestrpljenjem čekamo nastavak za koji smo spremni i samo čekamo natječaj – rekao je Terfaloga. V.G.
Žele pomoć i dalje uz privatnu naknadu
U ime projektnog partnera obratila se Nelica Šiser iz Centar za socijalnu skrb Slatina. Naglasila je kako je Centar primio upite korisnika ovoga projekta za mogućnost nastavka dolaska žena uz privatnu naknadu dok projekt ponovno ne zaživi. - U dogovoru s Udrugom i dosadašnjim zaposlenicama pokušat ćemo im i na taj način pomoći, a kada dođe do natječaja, mi ćemo, naravno, i nadalje biti partner na projektu – zaključila je Šiser.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike