Mozaik
MORENO VUKOJEVIĆ, REPER IZ SLOBODNICE

Glazba je moj mir i oaza
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Objavit će svoju autobiografsku pjesmu, kao i onu vezanu uz Slavonski Brod

Moreno Vukojević, reper iz okolice Slavonskog Broda, ekskluzivno za SBplus otkrio je što je za njega glazba, kako su izgledali njegovi glazbeni počeci te koji su sljedeći koraci u njegovoj karijeri.



Glazba je njegov mir i oaza, kroz nju progovara na najbolji mogući način. Riječ je o Morenu Vukojeviću, glazbeniku iz Slobodnice koji već pet godina živi u Münchenu. Odrastao je u umjetničkoj obitelji, a odlazak u Njemačku za Morena je bio težak zbog povezanosti s roditeljima. Kako nam je i sam rekao, takva situacija ga je ojačala i stvorila u njemu vojnika koji je spreman na svaku životnu bitku. Roditelji su Morenu danas najveća podrška i uzor. Sa svega 12 godina počeo se baviti rapom, za koji kaže da je i danas njegova velika ljubav. Tijekom dječjih dana okušao se u nogometu, no u njegovom je slučaju glazba ipak prevagnula.

- Mislim da se sve što je svatko od nas prošao u životu dogodilo s razlogom. Zašto si pao? Da bi snažniji ustao. Svatko od nas može učiti iz prošlosti. U početku sam se glazbom bavio zbog sebe, a rap je za mene cijeli svijet i moja prva ljubav. Moje prve rime bile su jako smiješne, ali sve je to bilo simpatično, pa se i danas rado sjetim svojih prvih koraka u svijetu glazbe - kazao nam je Moreno, osvrnuvši se na svoje glazbene početke.

Uz bavljenje glazbom, Moreno je zaposlen, a za sebe kaže kako je sanjar, kreativan i ambiciozan. Drugi su bili pozitivno iznenađeni njegovim načinom interpretacije, a danas ga prepoznaju i na ulicama Münchena. Od prve objavljene pjesme pod nazivom “Volim te mila”, prošlo je gotovo deset godina. Brojnost njegove publike raste iz dana u dan, a vidi se u svim glazbenim smjerovima, jer, kako kaže, svaka vrsta glazbe ima svoju priču, a raznovrsnost je zasigurno jedna od temeljnih odlika umjetnika.

- Čovjek, kad se penje stepenicama i dođe na cilj, ne treba reći da je kraj, nego uvijek treba ići dalje. Nema kraja i uvijek valja težiti savršenstvu, mada smo svjesni kako ono ne postoji. Vidim se u svim žanrovima, pa ću se probati okušati i u komercijalnoj glazbi. Dogovorio sam suradnju s jednim poznatim producentom u Münchenu. Već smo krenuli s radom i imamo nekoliko gotovih pjesama koje bi uskoro mogle biti i objavljene. Mislim da će to pridonijeti nekom novom duhu, jer je riječ o modernoj glazbi i modernim tonovima koji su danas posebni na svoj način - rekao je Moreno.

Nikada mu nije došlo da odustane od glazbe, a u njoj se vidi i u daljnjoj budućnosti. Morenu inspiracije nipošto ne manjka, pa, kako je i sam rekao, publika uskoro može očekivati njegove nove pjesme.

- Pjesma koja će ostaviti najveći utisak na publiku jedna je od sljedećih koje ću objaviti. Radi se o autobiografskoj pjesmi koju sam snimio još prije tri godine. Mogu slobodno reći da će biti iznimno dobra. Neki su mi rekli da sam je odavno trebao objaviti. Također će biti objavljena i jedna pjesma vezana uz Slavonski Brod - ekskluzivno za SBplus najavio je Moreno. SBplus

Tanja Kvorka
u Münchenu
DOGOVORIO

SURADNJU S

PRODUCENTOM

Najčitanije iz rubrike