Novosti
IAKO DINAMIKOM OBNOVE NISU U POTPUNOSTI ZADOVOLJNI:

Potpora većine ministru Horvatu
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Stranke vladajuće većine dale su na sastanku potporu ministru graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu, čiju ostavku traži oporba, nezadovoljna brzinom obnove potresom razrušenih područja. Horvat je rekao kako je svima želja da obnova bude brža i dinamičnija te da je pravo oporbe tražiti njegovu smjenu. Nakon trosatnog sastanka siguran je, rekao je, da ima povjerenje premijera da sve one ljude koji nisu u adekvatnom smještaju što prije vrati u njihove domove, a isto tako onemogući povrat novca dodijeljenog RH iz Fonda solidarnosti. "Nećemo dopustiti povrat bilo kojeg eura u Bruxelles", rekao je. Vladajuća koalicija, potvrdio je, imat će zajednički nastup u njegovu obranu, jer je na sastanku dobio potporu, a to će se, siguran je, vidjeti i u srijedu u Saboru, na ‘aktualnom prijepodnevu‘. "Iz dana u dan obnova je sve vidljivija, dinamika raste i sve je manje problema koji stoje na putu", dodao je, kazavši da rokovi u kojima treba utrošiti novac iz Fonda solidarnosti "nisu Sveto pismo".



Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić potvrdio je da Horvat ima potporu stranaka većine te da je na sastanku zaključeno kako nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom i intenzitetom obnove. Jedan od prioriteta je na koji način ubrzati sanaciju posljedica potresa, rekao je, dodajući da je Horvat zadužen jasno predstaviti sve što je dosad napravljeno i što slijedi.



- Zatražili smo da se obnova ubrza, i da se ni jedna lipa iz Fonda koje je dobila Hrvatska ne vrati u Bruxelles, nego da se do predviđenog roka - 17. lipnja za ‘zagrebački potres‘, i kraj lipnja 2023. za ‘petrinjski potres‘ - doista utroši i u najkraćem roku stradali dobiju smještaj - kaže Bačić. U svezi kritika oporbe, osvrnuo se na "strelice o sporosti" iz Grada Zagreba, podsjetivši da je upravo Grad operativno tijelo u realizaciji projekata obnove javnih zgrada te rekao i da bi bilo dobro "priupitati što su oni napravili da bi pospješili utrošak sredstava odobrenih iz Fonda". H
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije