Sport
BJELICA ITEKAKO VREDNUJE "MINULI RAD"

Veliko pojačanje - "stari" igrači u najboljoj formi
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Jak adut Osijeka u nastavku sezone mogle bi biti unutarnje rezerve momčadi

Caktaš, Ferro, lijevi bek, krilni ili centralni napadač. Priče o pojačanjima posve su zasjenile sve ostalo što se događa u NK-u Osijek i oko njega. Nije to baš najpravednije prema dečkima koji su jesenas krvavo radili na terenu kako bi osječka momčad prezimila na diobi prvog mjesta Prve HNL.



Međutim, upravo taj plasman i neizvjesnost koju nudi nastavak sezone kada je u pitanju bitka za trofeje motivirali su trenera Nenada Bjelicu na razmišljanje o pojačavanju momčadi. Ipak, neće Bjelica ni u jednom trenutku zaboraviti na "minuli rad" svojih igrača.

- Momčad je jesenas odradila odličan posao, pa nije pravedno samo pričati o pojačanjima i zanemariti ono što su oni dali za rezultatske uspjehe u prvom dijelu sezone - poručio je trener bijelo-plavih.

Velike rezerve


Naravno, Nenad neće svoje zasluge za taj postignuti rezultat, koje su također velike, gurnuti u prvi plan. Međutim, kada se pogleda što je napravio na planu dovođenja igrača ljetos, i to za male novce, pa činjenica da mu neke od ključnih karika jesenas nisu bile u nezaboravnoj formi, te da većina igračkih pojačanja nije prošla ljetne pripreme, jasno je kako Osijek ima goleme rezerve unutar svog igračkog kadra. Ramon Mierez, Laszlo Kleinhesler i Damjan Bohar nisu bili na razini igara koje su pružali prošle sezone kada su bili zamašnjaci Osijekove borbe protiv Dinama. Negdje točno na polovini prvog dijela sezone ozlijedio se reprezentativni vratar Ivica Ivušić i više nije branio do kraja jeseni, a Fiolić i Bartolec priključili su se već kada je sezona počela, Nejašmić nije prošao cijele pripreme, a u listopadu se nakon teške ozljede vratio Petar Brlek.

- Očekujem kako ćemo u drugom dijelu sezone pokazati svoj pun potencijal. Jesenas smo uza sve te objektivne poteškoće s kojima smo se susretali zbog raznih razloga svejedno bili odlični, pa sam zato uvjeren kako na proljeće možemo biti još bolji. Povratak Brleka ozbiljno je pojačanje za nas, Fiolić i Bartolec mogu biti samo bolji nego jesenas kada su se prilagođavali našim zahtjevima u igri, a remetile su ih ozljede, Laszlo se također, zbog Eura priključio kasnije, a Ramon je prolazio kroz određene probleme s realizacijom, dok se Bohar tražio. Sve to govori koliko rezerve mi imamo unutar momčadi, a to mi budi optimizam - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Jedino što je jesenas Osijeku nedostajalo bila je bolja realizacija. Obrana je bila čvrsta poput kamena što je uvijek jak temelj za velike stvari, no bodove i pobjede donose pogodci, a ne samo "čiste mreže". Zato će biti iznimno važno ako se Mierez vrati navikama iz prošle sezone kada je bio prvi strijelac HNL-a, a slično vrijedi i za Damjana Bohara.

Nadogradnja


Fiolić je već jesenas dao naslutiti kako će biti pravo pojačanje, a ako će se napadačka moć pojačati s igračem kalibra Mijo Caktaš, što je na vidiku, onda će Osijek biti itekako opasan. Naravno, uvijek postoji mogućnost iskakanja ponekog novog imena. Kristian Fućak mogao bi biti taj, ali ne treba mu stvarati prevelik pritisak odmah na početku avanture u bijelo-plavom dresu.

Potegnuti trebaju provjereno najjače igračke karike koje su zbog raznoraznih razloga jesenas pružile manje od očekivanog. No na kraju dana najvažnije je što rezultat nije zbog toga patio, pa Osijek svejedno iz prvog reda ulazi u nastavak bitke za trofeje, a baš ta rezerva koju ima unutar momčadi mogla bi mu biti dodatni vjetar u leđa u drugom dijelu sezone.



Dalibor Keler
potencijal
OSIJEK IMA DOSTA PROSTORA ZA NAPREDAK

Najčitanije iz rubrike