Regija
GRAD SLATINA SUFINANCIRA TROŠKOVE

Svi redoviti studenti i dalje imaju besplatan prijevoz u vlakovima
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
SLATINA



Na temelju ugovora koji je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz d.o.o. redoviti studenti s prebivalištem na području grada Slatine prošle su kalendarske godine imali pravo na prijevoz redovitim linijama javnog prijevoza u 2. razredu vlakova, odnosno vlakovima predviđenim voznim redom, a Grad Slatina je sufinancirao troškove prijevoza do punog iznosa mjesečne karte prema cijenama HŽ-a za 2. razred redovitih vlakova koje su vrijedile na dan kupnje prijevozne karte. To znači da su studenti u 2. razredu redovitih vlakova putovali besplatno.

Krajem prošle godine gradonačelnik Ostrošić potpisao je s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz dodatak tom ugovoru, prema kome će Grad Slatina i u 2022. godini svim redovitim studentima koji podnesu zahtjev sufinancirati troškove javnog prijevoza vlakom, tako da će oni i dalje imati besplatan prijevoz vlakom. To vrijedi jednako za mjesečne i za pojedinačne karte u svim vlakovima, jer pretplatna karta za putnički vlak vrijedi bez doplate i u vlaku višeg ranga, što znači da će svi redoviti studenti imati mogućnost besplatnog putovanja u svim vlakovima. Za troškove prijevoza redovitih studenata vlakom u gradskom je proračunu za 2022. godinu osigurano 100.000 kuna s PDV-om.

Mjesečne karte studenti će moći kupiti samo na putničkoj blagajni željezničkog kolodvora u Slatini, a pojedinačne karte na putničkim blagajnama gdje prodaju obavljaju radnici HŽ-a na temelju potvrde o sufinanciranom prijevozu Grada Slatine, te priloženog identifikacijskog dokumenta.

Studenti koji su do sada koristili sufinanciranje i imali potvrdu Grada Slatine, odnosno profil "Student Grada Slatine", za nastavak besplatnog prijevoza moraju predočiti samo dokaz o upisanoj akademskoj godini 2021./2022. i ne moraju dostaviti novu potvrdu Grada Slatine. Studenti koji prvi put koriste sufinanciranje za ostvarivanje prava moraju imati Potvrdu Grada i dokaz o upisanoj akademskoj 2021./2022. godini.

Prema potpisanom dodatku, njegova primjena započela je 1. siječnja i vrijedit će do 31. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja sredstava koja je za ovu svrhu osigurao Grad Slatina.P.Žarković
Za troškove prijevoza redovitih studenata vlakom osigurano je 100.000 kuna s PDV-om

Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike