Ekonomija
ODGOVORENO NA ZAHTJEV HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Dodatna sredstva za stočare koji nisu dobili COVID potpore
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Dobili smo potvrdu da je Ministarstvo poljoprivrede pronašlo dodatna sredstva na temelju našeg zahtjeva u kojem smo zatražili da svi stočari koji nisu dobili COVID potporu do 31. prosinca 2021. godine, istu dobiju naknadno. Izjavio je to predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Mladen Jakopović te ujedno i zahvalio djelatnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, jer su prihvatili argumente HPK-a, koju je zadnjih dana kontaktirao veliki broj članova upravo zbog tog problema.

Kako Jakopović dalje navodi, Hrvatska poljoprivredna komora uputila je prošli tjedan dopis Ministarstvu poljoprivrede te je prezentirala argumente i zatražila dodatna sredstva za isplatu COVID potpora za više stotina stočara koji nisu dobili ovu potporu zbog pogrešaka tijekom prijave za njih i ispunjavanja zahtjeva. Iz HPK-a podsjećaju kako je odluke o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja izazvanih pandemijom bolesti COVID-19 krenula zaprimanjem zahtjeva 4. prosinca 2021. godine.

"Obavijest je objavljena 5. prosinca 2021. godine, na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a zaprimanje zahtjeva trajalo je do 13. prosinca. Prema prikupljenim podacima više stotina stočara nije dobilo potporu jer nisu predali svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme. Isti se zahtjev za potporu podnosio Agenciji putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije izravno, ili u podružnicama Agencije za plaćanja, korištenjem stručne podrške od strane djelatnika Ministarstva poljoprivrede ili djelatnika HAPIH-a. U Narodnim novinama br.131/21 u objavi Pravilnika, bio je stavljen samo Prilog I kojeg su poljoprivrednici poslali, međutim, dio poljoprivrednika nije dobro shvatio zahtjev za dostavu sve potrebne dodatne dokumentacije, što je dovelo do zabune i pogreške prilikom ispunjavanja zahtjeva. Sukladno navedenom, Ministarstvo je ipak prihvatilo argumente i pronašlo rješenje prema kojem će se pomoći proizvođačima mlijeka kojima nisu isplaćene ove potpore", ističu u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori. Z.Rupčić
HPK: Ministarstvo je prihvatilo argumente i pronašlo rješenje kojim će se pomoći proizvođačima mlijeka

Možda ste propustili...

GOSPODARSKA NIŠA S VELIKIM POTENCIJALOM

Tržište privatnog zdravstva do 2028. bit će 1 mlrd. eura

OPORAVAK USLUŽNOG SEKTORA

Poslovna aktivnost u eurozoni porasla

Najčitanije iz rubrike