Sport
KLUB DIZAČ(IC)A UTEGA VUKOVAR

Na podiju odradili još
jednu uspješnu godinu
punu rekorda i odličja
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Iako je godina bila pandemijska, što je otežalo djelovanje svima, pa tako i mladim dizači(ca)ma utega s Dunava, KDU Vukovar ostavio je iza sebe uspješnih 12 mjeseci. Rezultatski, nastavljena je dominacija prije svega u mlađim dobnim kategorijama, ali i na seniorskom planu nije bilo loše. Naprotiv.

- Seniorski dio programa završili smo kao četvrti u prvenstvu i domaćem Kupu u obje konkurencije. Rezultat dizača u prvenstvu Hrvatske najbolji je u klupskoj povijesti, ostavili smo iza sebe pet klubova, što je svakako najbolji pokazatelj uloženog rada naših članova, kao i svih ostalih u klubu - kaže trener Milan Kordić, koji sa svojim štićenicima iz godine u godinu ide uzlaznom rezultatskom putanjom.

Naravno, u mlađim kategorijama mlade Vukovarke i Vukovarci već dulje vrijeme nemaju premca, a sve to začinjeno je velikim brojem medalja i novim državnim rekordima.

- Osvojili smo ukupno 78 medalja, od kojih 15 sa seniorskog pojedinačnog prvenstva, sve ostalo je za uzraste do 15, 17 i 20 godina. Postavili smo pritom i 37 novih hrvatskih rekorda. Obje naše selekcije bile su ekipno bez premca u U-17 i U-20 konkurenciji, u onoj najmlađoj dominirali su, pak, naši najmlađi dizači. Klupska budućnost je tako neupitna, imamo mlad i perspektivan kadar koji se dokazuje iz sezone i sezonu, ali, ono što je još važnije, i evidentno napreduje, tako da vjerujemo da ćemo i nastaviti u istom ritmu i u 2022. godini - smatra Kordić.

Malo se koji klub može pohvaliti da njihovi mladi reprezentativci nastupaju pod zastavom na najvećim smotrama. U KDU-u Vukovar su u 2021. imali tako tercet koji se okušao s vršnjacima iz cijelog svijeta.

- Prvo je krajem lipnja Nikola Todorović nastupio na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, gdje je bio 16. u kategoriji do 73 kilograma. Inače, Nikola je 2005. godište, bio je najmlađi u konkurenciji, u kojoj su nastupili i oni četiri godine stariji. Dva mjesca poslije, uz njega su u Poljskoj na U-17 euro smotri nastupili brat David i Nataša Dermiček. Nikola je bio 12, David 13. do 81 kg, a Nataša 12. do 55 kilograma. Svoje treće veliko natjecanja Nikola je odradio na U-17 SP-u u Saudijskoj Arabiji, završio je kao deveti, a Nataša je bila mjesto ispod. Za naš klub veliko je priznanje što imamo troje mladih reprezentativaca, a za ostale u klubu to je svakako motiv da se i oni jednom pokažu na najjačoj sceni - naglasio je Milan Kordić. Uz ovaj tercet klupske boje u 2021. branili su još: Željka Miljković, Mija Ileš, Emina Kondić, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Bruno Prokop, David Miljković, Srđan Mrđenov, Sergej Divljaković, Nemanja Tubić, Mario Milčinović, Leon Artuković, Ognjen Vasić, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran. N. Benčina
U klupske vitrine tijekom 2021. stavljeni su novi pehari, a osvojeno je ukupno 78 medalja

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike