Sport
DINO BABIĆ NOVI JE ŠEF STRUKE DRUGOLIGAŠA BSK-A

Ova momčad i klub imaju kvalitetu za mjesto u vrhu redoslijeda Druge HNL
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
Iako se iz Slavonije uglavnom ide prema metropoli, Dino Babić napravio je suprotno. Taj uskoro 44-godišnjak ove je zime stigao u Bijelo Brdo i preuzeo trenersku palicu drugoligaša BSK-a.



U trenerskim vodama više je od polovine života, u 19. godini je u Sesvetama počeo raditi s najmlađim uzrastima nogometaša u ondašnjoj Croatiji da bi proteklih 15 godina na istoj adresi vodio sve natjecateljske kategorije zaključno sa seniorskom s čije je klupe, nakon tri godine, odstupio početkom rujna i zatim sljedeća četiri mjeseca obnašao funkciju sportskog direktora kluba. A onda je uoči Nove godine stigao na krajnji istok Hrvatske. Dobivši poziv i izazov koji nije mogao odbiti.



Na klupu BSK-a sjeo je nakon Tomislava Steinbrücknera, koji je odlično gurao s momčadi, BSK je u jednom trenutku bio vodeći u Drugoj HNL, ali nakon osmine finala Kupa Hrvatske i gostovanja Dinama (2:3) sve je krenulo nizbrdo. Bjelobrđani su nevjerojatno pali te u posljednjih pet kola prvoga dijela prvenstva doživjeli isto toliko poraza. Uoči posljednjeg jesenskog kola Steinbrückner je ponudio ostavku koju je predsjednik BSK-a Jovo Vuković prihvatio te novo trenersko rješenje pronašao u predgrađu Zagreba.



- Sesvete će uvijek biti moj dom, ali je došlo vrijeme krenuti novim, samostalnim putem. Stigao je poziv i izazov kojem nisam mogao reći ne, te sam odlučio preuzeti BSK. Da ne vjerujem u sebe, ne bih se toga ni prihvaćao, a posebice jer sam došao o odlično organiziranu sredinu, identično onoj iz koje sam netom otišao, gdje sam fantastično primljen te se stoga ugodno osjećam i motiviran sam (od)raditi ono zbog čega sam angažiran. Rada se ne bojim i on je moj zaštitni znak, a i zatekao sam u stožeru slično radišne i predane ljude, tako da za sezonski epilog ne strahujem. Kliknuli smo na prvu i ja sam u njemu samo prvi među jednakima iako, dakako, najodgovorniji - prenio je Babić uvodne dojmove iz bjelobrdske sredine.



Posvetivši se konkretnim zadaćama na travnjaku gdje je zatekao, gotovo, sve igrače iz jesenskog dijela prvenstva osim Nigerijca Selbola i Argentinca Bolana, koji više ne stanuju u “žuto-plavoj” svlačionici. U međuvremenu su stigla nova lica, Kašiković (BASK, Beograd), Benić (Šibenik) i Bjelanović (Opatija), čime lista dolazaka nije zaključena budući da se očekuju još neki igrač s predznakom pojačanja. To bi relativno brzo trebalo ukomponirati jer je proljetni start za bodove 11. veljače gostovanjem u Zagrebu protiv druge momčadi Dinama. Babić, međutim, sliku mora zaokružiti sedam dana ranije što je u nastavku pojasnio:



- Uoči odlaska na noge Dinamu II, imamo obvezu u finalu županijskog kupa s trećeligašem Belišćem gdje će se, u velikoj mjeri, vidjeti slika naše momčadi. Stoga sam fokusiraniji na tu prvu natjecateljsku utakmicu u kojoj ću prezentirati način kako ćemo osvajati bodove koji će nas vratiti pri vrh drugoligaškog redoslijeda. Takva je želja, mislim i ostvariva, budući da sam zatekao prilično solidan igrački kadar koji, uz to, nije dosegnuo zenit, odnosno ima prostora za podizanje kvalitete. Sesvete su pod mojom palicom bile najefikasniji ligaški sastav, a to ću nastojati prenijeti i u BSK-u - zaključio je trener bjelobrdskih nogometaša. D. Lekšan

Gostovanje kod susjeda Mađara

Nastavljajući seriju pripremnih utakmica za proljetni nastavak sezone danas (subota) bjelobrdski BSK gostovat će u Mađarskoj i odmjeriti snage s tamošnjim drugoligašem Szentlorincom. Početak toga susreta predviđen je u 12 sati, s tim da još nije precizirano mjesto igranja, budući da je moguće da Mađari ugoste bjelobrdske nogometaše izvan svoga centra, a što će se definitivno (sa)znati prije negoli strateg “žuto-plavih” Dino Babić odvede svoje štićenike kod sjevernih susjeda.

Najčitanije iz rubrike