Regija
AKTIVNI I U 2022.GODINI

Više od 7,6 milijuna kuna za nove investicije u Općini Petrijevci
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
PETRIJEVCI - Unatoč pandemiji koja je bila glavno obilježje i 2020.godine, proteklu godinu u Općini Petrijevci pamtit će kao jednu od uspješnijih godina u realizaciji velikih projekata.

Kako nam je potvrdio načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić, prošlu godinu je obilježila izgradnja dugoočekivane biciklističke staze od Petrijevaca do Satnice, rekonstrukcija doma DVD-a Satnice i izgradnja tri garažna prostora uz dom. Osim toga, završena je i 1.faza radova u potkrovlju Dječjeg vrtića u Petrijevcima, te rekonstrukcija objekta NK Omladinac Petrijevci, a započeli su i radovi na uređenju državne ceste D34 kroz Petrijevce u duljini od 2,6 kilometara kroz ulice Republike i Stjepana Radića čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. Nastavljeni su i radovi na izgradnji sustava odvodnje u sklopu projekta FASEP.

"Proračun Općine Petrijevci za 2022. godinu iskrojen je na prihodovnoj strani u ukupnoj svoti od 14.867.100 kuna, a u koncepciji Proračuna za 2022. planiran je i višak u iznosu od 1.200.000 kuna. Ukupno ostvareni višak nakon godišnjeg obračuna Proračuna 2021. godine rasporedit će se prilikom 1.rebalansa Proračuna 2022.godine. Planirani ovogodišnji rashodi iznose 16.067.100 kuna, od čega se na rashode poslovanja odnosi 8.200.300 kuna, na rashode za nabavu nefinancijske imovine 7.690.000 kuna, a na izdatke za financijsku imovinu i otplate zajmova 176.800 kuna", pojašnjava viši stručni suradnik za financije i računovodstvo Općine Petrijevci, Dalibor Bošnjaković.

Da ni ove godine u maloj općini neće nedostajati novih velikih projekata i ulaganja, najavljuje i načelnik Zelić dodavši kako je u proračunu predviđeno preko 7,6 milijuna kuna za planirane investicije. "U planu je nastavak provedbe EU projekta "Međugeneracijska solidarnost kroz kulturu i sport" u iznosu od 1.535.000 kuna gdje je nositelj Općina Petrijevci, a partneri su LAG "Karašica, te Općine Bizovac, Koška i Punitovci. Projekt je, podsjećam, financiran sa 100 posto iz sredstava EU. Također, nakon završetka radova projekata rekonstrukcije upravne zgrade i izgradnje garaža DVD-a Satnica te izgradnje biciklističke staze Satnica-Petrijevci, u planu nam je ove godine kao i kroz vrijeme projekcija, početak drugih većih investicija i njihovih nominacija na natječaje države i EU. Među njima su izgradnja spojne ceste između ulica A.M.Reljkovića u Petrijevcima, izgradnja javne rasvjete i parkirališta u ulici Republike (uz cestu D34) i izgradnja košarkaškog i teniskog igrališta s vanjskim fitnesom u Petrijevcima. Plan nam je krenuti u izgradnju Doma kulture u Petrijevcima, te rekonstrukciju potkrovlja zgrade Dječjeg vrtića Maslačak Petrijevci uz opremanje, ali i u druge manje investicije koje imaju za cilj podići kvalitetu življenja na području Općine Petrijevci", najavljuje Zelić.


Lidija Aničić
Mala Općina s velikim planovima
Proračun Općine Petrijevci za godinu koja je tek počela, isplaniran je u visini od gotovo 16 milijuna kuna

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike