Mozaik
TRAM 11 SU 22 GODINE NAKON PROŠLOG IZDALI NOVI NOSAČ ZVUKA "JEDAN I JEDAN"

Prva je edicija novog albuma rasprodana već u pretprodaji
Objavljeno 15. siječnja, 2022.

Kada su povratnički koncert u Domu sportova 2017. godine rasprodali u rekordnom roku, bilo je jasno da priča koju su Tram 11 prekinuli na vrhuncu karijere nije završena i da fanovi ovih kultnih rapera od njih žele još.



Tada su svima obećali novi materijal. Obećanje je ispunjeno danas, točno 22 godine nakon njihova posljednjeg albuma “Vrućina gradskog asfalta”. Danas je veliki dan za Tram 11 jer im je napokon izišao novi album “Jedan i jedan”. Već je samom najavom albuma nastala opća histerija ne samo u Hrvatskoj nego diljem svijeta. Svi njihovi fanovi željeli su svoj primjerak, pa je cijela prva edicija ovog albuma rasprodana već u pretprodaji.

Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom “Jebo sliku svoju”, a nakon nje došla je pjesma “Uhićen”. Cijeli album nosi 14 pjesama i pet intra-skitova. U pjesmi “Potez lovca” gostuju Nered & Stoka, a u “Upadu u klub” Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal. Album “Jedan i jedan” odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske rap-scene.

- Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njezine aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske, pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, raperskoj bahatosti i očuvanju hip-hop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o nesvijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11. - o albumu je rekao Woo.

14 novih pjesama na ovom albumu nudi raznolike teme; od ozbiljnih političko-društvenih do ljubavnih. Producenti albuma su Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a “Jedan i jedan” ima i posebne goste: Nereda, Stoku, Pendreka, Suicidala, Adnana i Marchella.

- Čim je počela priča o stvaranju novog Tram materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo ni razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove - rekao je Tagret, a Woo se nadovezao:

- Jako se veselim albumu i nema mi većeg gušta od stvaranja novog Tram 11 materijala. Dvije godine radili smo, pisali, snimali, veselili se novom albumu i sad je napokon vani. Vjerujem da će album zabaviti fanove isto kao što je nama bilo zabavno snimati ga.

Paralelno s albumom izišao je i spot za pjesmu “Fali nam (malo Gengsta)” koji je režirao Danijel Tipura Tipi.



Tanja Kvorka
14

novih pjesama donosi album čiji su producenti Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a tu su i brojni gosti

Najčitanije iz rubrike