Sport
HRVATSKI MALONOGOMETAŠI USKORO PUTUJU U NIZOZEMSKU

Više se priča o koroni nego o EP-u
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Hrvatska malonogometna reprezentacija već je nekoliko dana na okupu i trenira prije nastupa na skorašnjem Europskom prvenstvu koje 19. siječnja počinje u Nizozemskoj. Momčad predvođena izbornikom Marinkom Mavrovićem treninge odrađuje u Sutinskim vrelima, a do polaska u Nizozemsku 19. siječnja na programu je samo rad i što bolja priprema za eurosmotru na kojoj Hrvatsku čeka težak posao, ali naša reprezentacija nije bez velikih planova. Ni problema. Muči ih korona koja se nezaustavljivo širi, pa su kontakti igrača i stručnog stožera s "vanjskim svijetom" minimalni upravo zbog straha od zaraze.

- Početak završnih priprema u određenoj mjeri remeti aktualna situacija s pandemijom, ali nismo jedini, i ostale reprezentacije imale su ili imaju sličnih problema, pritom mislim na naše rukometašice i rukometaše. Više razgovaramo o COVID-19 nego o onome čime bismo se zapravo trebali baviti i to stvara određeni pritisak. Međutim, nećemo kukati, okrenut ćemo se radu, igrači su motivirani, a nadam se da ćemo do odlaska u Nizozemsku 19. siječnja biti kompletni - poručio je izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović, kojemu predstoji završni "glanc" momčadi za nastip na Euru.

- Radimo na uigravanju linija i analiziramo protivnike, Rusija je nedvojbeni favorit skupine, s petoricom izuzetno kvalitetnih Brazilaca u momčadi. Nadamo se da ćemo protiv Poljske i Slovačke ostvariti pozitivne rezultate i plasirati se u četvrtfinale, a onda je u nokaut-fazi natjecanja sve moguće. Vjerujemo u naše mogućnosti i puni optimizma dočekujemo put na Euro - zaključio je Mavrović.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj odmjeriti snage u skupini s Poljskom (21. siječnja) i Rusijom (25. siječnja), te utakmice se igraju u Amsterdamu, a potom sa Slovačkom (29. siječnja) u dvorani u Groningenu. Podsjetimo, u Sutinskim vrelima se s reprezentacijom za eurosmotru priprema i Oriovčanin Antonio Sekulić za kojeg se nadamo da će ostati na Mavrovićevu popisu za put u Nizozemsku. I. Li.
Najčitanije iz rubrike