Sport
NASTAVLJA SE SAGA "SVI SU LUDI ZA MIJOM"

Danas Bjeličin razgovor s Caktašem, stiže Petković
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Caktaš se vraća u Hrvatsku, ali navodno već ima ponude iz Kine i s Bliskog istoka

Vezani članci

ZANIMLJIVO NA TRENINZIMA BIJELO-PLAVIH

Ovo je velika nepravda, hoćemo VAR

Prvi tjedan priprema bijelo-plavih u Poreču polako se bliži kraju, a Nenad Bjelica i dalje radi s istim igračkim kadrom koji je doveo iz Osijeka. Još se čeka na realizaciju dolaska pravih pojačanja. Oni nisu upitni, zapravo samo je pitanje dana ili sata kada će Bjelica pustiti "bijeli dim" po tom pitanju.



Taj dio priče o pojačanjima neočekivano je obogaćen mogućnošću da Mijo Caktaš ipak odjene dres osječkog nogometnog prvoligaša nakon što je koketiranje između Osijeka i njega prošlog ljeta završilo Mijinim odlaskom u Saudijsku Arabiju. No sada je opet slobodan igrač, pa nije uopće bilo upitno kako će Bjelica nastaviti tu priču gdje je ljetos prekinuta.

Počinju razgovori


Prve izravne razgovore s Caktašem Bjelica će obaviti danas, a nakon toga će postati jasnije postoje li realni izgledi za realizaciju tog transfera. Caktaševa agenta i oca Osijekova prvotimca Darka Nejašmića vidjeli smo u Poreču, ali ga je jučer ujutro napustio. Nema dvojbe kako je bilo razgovora na relaciji Nejašmić senior - Bjelica oko Caktaša.

- Mijo se danas vraća u Hrvatsku i svakako ću obaviti razgovor s njim. Ne mogu sad predviđati u kojem će smjeru on ići, ali ne skrivam kako smo vrlo zainteresirani za njegov dolazak u naše redove. Želim iz prve ruke, izravno od njega, doznati postoji li nekakva ozljeda koja se spominjala, a pouzdano znam kako već ima ponude iz Kine te s Bliskog istoka. No, ako će on izabrati povratak u Hrvatsku, te ako ozljeda ne postoji ili je lakše prirode, pokušat ćemo sve što je u našoj moći kako bismo ga angažirali - kaže Bjelica.

U biti, Bjelica voli ovakve situacije kada krene po igrača koji je bez odštete jer to mu nudi mogućnost da mu ponudi izdašniju plaću. Jedna od mnogih priča koje se vrte oko Caktaša govori i o tome kako se on s Bliskog istoka ranije vraća jer mu je nedostajala obitelj. Ako u toj priči ima istine, onda novi povratak u te krajeve ili eventualni odlazak u Kinu ne bi bili opcija. Te ponude Osijek vjerojatno financijski ne može pratiti, ali da je samo pitanje novca, Caktaš bi ostao u svom dosadašnjem klubu. Uglavnom, priča vezana uz Caktaša trebala bi brzo dobiti epilog.

Bjelica skriva stopera


Inače, igrački kadar bijelo-plavih sutra bi trebao postati bogatiji za jedno ime jer se u Poreč očekuje dolazak Vinka Petkovića, dojučerašnjeg brzonogog krilnog napadača Hrvatskog dragovoljca. Taj transfer dočekan je prilično hladno u iščekivanju zvučnijih imena, ali treba respektirati činjenicu kako je Petković ipak igrač prvoligaškog kalibra.

- Slobodan je, ima zanimljive karakteristike i s njim nemamo što izgubiti. Možemo biti samo na dobitku ako se pokaže upotrebljivim. On će nam se priključiti u subotu i ostat će s nama do kraja priprema, pa ćemo vidjeti hoćemo li ga angažirati - rekao je Bjelica.

Ipak, navijače bijelo-plavih mnogo više intrigira ime stopera koji treba stići iz inozemstva. Bjelica je još jednom potvrdio kako su pregovori s tim igračem pred samom finalizacijom, ali još nije želio otkriti o kome se radi.

- Vidite da nam vole "krasti" igrače koji su nam zanimljivi, pa se strpite još malo oko imena tog stopera jer ovog nam ne smiju uzeti jer će biti pravo pojačanje za nas - zaključio je Bjelica.

Kako sad stvari stoje, igrački kadar osječke momčadi već bi tijekom ovog vikenda mogao postati jači negoli je to danas slučaj. No ni tu neće biti kraj angažmanu bijelo-plavih na zimskoj tržnici. Bjelica i dalje traži (ili možda čeka, nap. a.) krilnog ili centralnog napadača...


Dalibor Keler
Caktaš
OSIJEKU SU KONKURENCIJA KLUBOVI IZ KINE

Najčitanije iz rubrike