TvObzor
NME IZABRAO DVADESET NAJIŠČEKIVANIJIH FESTIVALA

Jubilarno izdanje zagrebačkog INmusica u elitnom društvu
Objavljeno 14. siječnja, 2022.

Impresivan program INmusic festivala i njegova međunarodna reputacija najdugovječnijeg hrvatskog festivala suvremene glazbe uvrstili su INmusic u elitno društvo najvećih svjetskih festivala – Glastonburyja, Coachelle, Primavere, Szigeta ili Mad Coola. Institucija svjetskog glazbenog novinarstva, kultni New Musical Express započeo je 2022. godinu odabirom 20 najiščekivanijih festivala u 2022., a u impresivnom društvu najvećih i najpoznatijih glazbenih festivala u svijetu, poput Glastonburyja i Coachelle, svoje mjesto suvereno drži i hrvatski INmusic. Od svog prvog izdanja, 2006. godine, INmusic festival ugostio je više od 430 glazbenih sastava iz 37 zemalja svijeta i domaćoj publici priuštio više od 500 koncertnih nastupa, pri čemu su mnogi bili premijerni u Hrvatskoj. U 14 do sada održanih izdanja INmusic festivala imali smo prilike uživati u vrhunskim nastupima najvećih svjetskih glazbenih umjetnika poput Kings Of Leon, Nick Cave and The Bad Seeds, Arctic Monkeys, The Cure, Florence + The Machine, Arcade Fire, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age, Jamiroquai, New Order, Pixies, The Prodigy, The Black Keys i još stotine drugih. Dugo očekivano jubilarno, 15. Izdanje INmusic festivala u Hrvatskoj premijerno predstavlja nastupe The Killers, uz uvijek željno iščekivan povratak miljenika domaće i međunarodne publike Nicka Cavea & The Bad Seeds te nastupe nekih od najatraktivnijih glazbenih sastava današnjice – Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., The Comet is Coming i mnoge druge.



Ovakvo priznanje INmusic festivalu još je veće uzevši u obzir da se hrvatski INmusic našao u impozantnom društvu najvećih svjetskih festivala nakon dvije godine pandemije, zbog koje su ti festivali dobili milijunske potpore svojih država te koji uživaju veliku potporu zajednica u kojima se održavaju, s cijenama ulaznica od 2000 do 4000 kuna, i time ostvaruju organizacijski budžet koji je od 15 do 75 puta veći od organizacijskog budžeta INmusic festivala. INmusic festival dodatno se ističe i najpovoljnijom cijenom festivalske ulaznice, koja je prilagođena kupovnoj moći hrvatske publike, a što ističu i mnogi drugi europski i svjetski mediji iz godine u godinu, najrecentnije najveći škotski dnevnik The Scotsman, koji u svojoj preporuci za putovanja ističe INmusic festival kao najpovoljniji u Europi. Festival je već hvaljen od svjetskih medija kao “Woodstock za 21. stoljeće! (Huffington Post) ili ‘najbolja čuvana festivalska tajna Europe’ (NME). Kvalitetu i atraktivnost INmusic festivala prepoznala je i brojna međunarodna publika pa se za 15. izdanje INmusica očekuje i rekordan posjet festivalskih turista, za koje se procjenjuje da će generirati potrošnju od najmanje 50 milijuna kuna boraveći u Zagrebu i Hrvatskoj.

Jubilarno izdanje INmusic festivala #15 održat će se nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu, prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022., uz prateći sedmodnevni festivalski kamp koji okuplja posjetitelje iz više od 50 zemalja svijeta. Na dugo očekivanom INmusic festivalu #15 nastupit će The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Tamikrest, Hinds, Dry Cleaning i mnogi drugi.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike