Regija
VALPOVČANI UPOZNALI NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE OBRADE METALA

Posjetili dvije tvrtke u Lyonu
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
VALPOVO



U sklopu aktivnosti Regionalnog centra kompetencije "Slavonika 5.1" predstavnici Srednje škole Valpovo boravili su proteklih dana na studijskom putovanju u francuskom gradu Lyonu.

"Svrha je ovog studijskog putovanja bila pružiti priliku ravnateljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima partnerskih škola, kao i mentorima kod poslodavaca, da posjete tvornicu Saint Jean Industries u Lyonu, koja ima svoju podružnicu u Slavonskom Brodu, te tvrtku Saint Jean Tooling. Tako su se polaznici upoznali s najnovijim postignućima u području CAD/CAM tehnologije te ostalim tehnologijama obrade metala poput toplinske, strojne obrade, montaže i dr." kaže ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić.

U sklopu putovanja bio je organiziran i posjet Međunarodnom centru izvrsnosti za strukovno obrazovanje SEPR, gdje su se polaznici upoznali s aktivnostima i programima rada te kreirali prijedloge buduće suradnje na projektima međunarodne razmjene učenika strukovnih zanimanja. Osim službenog dijela programa, polaznici su imali slobodno vrijeme za obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Lyona te su nakratko mogli uživati u zimskom ugođaju Francuske, odakle će ravnateljica i nastavnik strojarstva Saša Mrkonić svoja iskustva prenijeti učenicima i članovima aktiva strojarstva i elektrotehnike. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike