Crna kronika
NEOBIČNA KRAĐA KATALIZATORA U ZAGREBU

Jedan turirao auto, drugi krao dijelove
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Katalizatori s automobila, pokazalo se posljednjih godina, tražena su "roba". Ove su se provale proširile diljem Hrvatske, i većina je krađa prošla bez identificiranja kradljivca. No jedna je uspješno riješena, a način krađe iznenadio je i policajce. Pokazalo se da su krađe katalizatora s parkiranih automobila u Novom Zagrebu počinila dva mladića. Obojica su nakon provedene kriminalističke obrade kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

- Sumnja se da su se između 16. studenoga i 18. prosinca 2021. godine, u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, unajmljenim osobnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registracijskih oznaka, u četiri navrata zajedno dovezli do osobnih automobila na parkiralištima na području Dugava i Utrina. Potom je, sumnja se, jedan od osumnjičenih s ciljem odvraćanja pozornosti od počinjenja kaznenog djela pritiskanjem papučice gasa vozila proizvodio prekomjernu buku dok je drugi ručnom autodizalicom podizao vozila, zavlačio se ispod njih, a potom kružnom pilom rezao katalizatore. Potom su se, sumnja se, vozilom zajedno dali u bijeg, a otuđene katalizatore naknadno su prodali i novac dobiven od prodaje međusobno podijelili te potrošili. Materijalna šteta iznosi oko 11.000 kuna, priopćili su iz policije.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. M.Bugarić
KATALIZATORI SU TRAŽENA "ROBA"
Funkcija katalizatora, koji se ispod automobila nalazi od 1986. godine, smanjenje je toksičnih ispušnih plinova, bez obzira na to koristi li automobil dizel, benzin ili plin kao gorivo. Primarna zadaća ispušnog sustava je uklanjanje prljavštine bilo koje vrste, koja nastaje prilikom izgaranja goriva, a sekundarna zadaća je njezino neutraliziranje kako bi bila što manje štetna za naše zdravlje. Upravo za tu zadaću služi katalizator, montiran u ispušnom sustavu ispod automobila. Rabljeni katalizatori dobro se prodaju, a to znaju i lopovi.

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike