Regija
OPĆINA BIZOVAC NASTAVLJA PODUPIRATI PROGRAME JAVNIH POTREBA

Milijunske iznose izdvojit će za sport, kulturu, djecu i mlade, Čuvaricu baštine...
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
BIZOVAC

I u ovoj godini Općina Bizovac planira značajna sredstva iz općinskog proračuna usmjeriti za financiranje javnih potreba na svom području. Tako se, vodeći brigu o sportskim objektima, planiraju ulaganja u objekte NK-a Jadran u Habjanovcima, NK-a Sloga 1958. u Samatovcima, NK-a Hajdin u Cretu i NK-a Gaj u Brođancima te sanirati oštećenja u društvenom domu u Novakima.

- Za program potpora poljoprivredi u planu je iznos od 601.500 kuna, a za provedbu demografskih mjera utvrđen je iznos od 180.000 kuna za pomoć mladim obiteljima kroz sufinanciranje kamata na kredite, potporu majkama za novorođenu djecu te sufinanciranje prekvalifikacije dugo nezaposlenih i mladih. Predškolskom odgoju i obrazovanju, odnosno javnim potrebama u obrazovanju, ide ukupno 5.735.750 kuna: za sufinanciranje rada bizovačkog Dječjeg vrtića "Maslačak" i njegovu dogradnju, sufinanciranje javnog prijevoza za 200 učenika srednjih škola i studenata, stipendije, sufinanciranje toplog obroka i kupnje školskog pribora za 290 osnovaca te izgradnju igrališta s umjetnom travom kod škole u Bizovcu i dječja igrališta. Poslije okončanja velikih građevinskih radova rekonstrukcije državne ceste i odvodnog sustava, slijedit će uljepšavanje naselja hortikulturnim uređenjem, postavljanjem informativnih panoa, jarbola za zastave i drugog - otkriva načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković.

Za javne potrebe u kulturi i religiji te manifestacije, KUD-ove i župne zajednice planiran je iznos od 6.137.109 kuna, a za EU projekt "Čuvarica baštine u srcu Bizovca" izdvojeno je 5.708.609 kuna. Sve javne potrebe u sportu financirat će se u ukupnom iznosu od 498.320 kuna. Javne potrebe u socijalnoj skrbi planiraju se financirati u ukupnom iznosu od 1.655.277 kuna, i to za pomoć za podmirenje troškova stanovanja, pomoć građanima i kućanstvima za nabavu ogrjeva, pomoć humanitarnim udrugama i organizacijama poput "Svetog Vinka Paulskog" i Crvenog križa. Nastavlja se provoditi i projekt "Zaželi priliku u Općini Bizovac".

Radi kvalitetne provedbe programa protupožarne i civilne zaštite u proračun je uključena stavka od 544.000 kuna. U okviru tih sredstava financirat će se postrojba Civilne zaštite, Hrvatska gorska služba spašavanja i Vatrogasna zajednica Općine Bizovac, a time ujedno i sva vatrogasna društva s područja bizovačke općine.

L. Aničić
Poduprijet će i Bizovačke ljetne večeri, Proljeće u Cretu, Ljetne susrete u Samatovcima, Olimpijadu

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana