Sport
OSIJEK I RIJEKA NE MOGU SE IZBJEĆI

Opet Rujevica, samo da ne bude Pajača
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
U polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Hajduk i Gorica te Rijeka i Osijek, odlučeno je ždrijebom koji je održan u ponedjeljak u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza. Polufinalne utakmice na rasporedu su 1. i 2. ožujka sljedeće godine, dok se finale igra na Poljudu 26. svibnja.



Od 2016. godine, kada je uvedeno odigravanje jedne finalne utakmice, veliku završnicu Kupa ugostili su Osijek, Varaždin, Vinkovci, Pula, Šibenik te Velika Gorica, a sad je došao red i na Split. "Hajdukovci" se nadaju kako će upravo oni pred domaćom publikom imati priliku igrati susret za trofej. No prije toga moraju proći Goricu koju dočekuju na svom travnjaku. Zanimljivo, Splićani su posljednji put u Kupu na Poljudu igrali prije više od pet i pol godina, u ožujku 2016., a nakon toga nanizali čak 20 utakmica izvan svog travnjaka. A sad se vraćaju u velikom stilu uvjereni kako nakon niz godina posta mogu uzeti trofej.



Polufinale Kupa je ponovno spojilo Rijeku i Osijek na Rujevici. Ta dva kluba kao da se ne mogu izbjeći, a njihovo posljednje polufinale, također igrano na travnjaku Rujevice, još je duboko urezano u memoriju svakog navijača bijelo-plavih. Te 2020. godine Osijek je imao veliku prednost i odigrao odličnu utakmicu na Kvarneru, ali mu to nije bilo dovoljno za prolazak u finale jer je protiv sebe imao Rijeku, ali i suca Igora Pajača koji je svojim katastrofalnim i kontroverznim odlukama unakazio bijelo-plave i pogurao domaćine do pobjede od 3:2.



I u prošlom izdanju Kupa Osijek i Rijeka naletjeli su jedni na druge, u četvrtfinalu, a tada su bijeli s Kvarnera slavili u Gradskom vrtu sa 2:1. No sve to treba zaboraviti i fokusirati se na ono što dolazi. Nogometaši Osijeka početkom ožujka sljedeće godine idu na Rujevicu gdje će tražiti svoje treće finale Kupa, davne 1999. godine pobijedili su Cibaliju na Maksimiru sa 2:1 i osvojili trofej, a 2012. u dvije je utakmice Dinamo bio bolji.



Hajduk i Rijeka su dosad šest puta slavili u Kupu, a Gorica još uvijek čeka svoj prvi trofej. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike