Novosti
PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM

"Mostovci su politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi"
Objavljeno 5. prosinca, 2021.
Na više od 1200 mjesta diljem Hrvatske Most je počeo prikupljati potpise za raspisivanje ustavotvornog i zakonodavnog referendum kojim bi se regulirao rad Nacionalnog stožera i ukinule COVID potvrde.

Na istupe saborskih zastupnika Mosta i referendumsku inicijativu stigle su žestoke reakcije iz HDZ-a. Tako je HDZ-ov zastupnik Damir Habijan izjavio kako su Nikola Grmoja i Most “politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi”. “Cilj ove inicijative je onemogućiti Stožer i državu da se dalje bore protiv pandemije”, ocijenio je Habijan na konferenciji za novinare. Upozorio je da bi odlučivanje dvotrećinskom većinom u Saboru usporilo brzo i učinkovito djelovanje. Riječ je ni o čemu drugom nego o političkoj igri, niskom populizmu i skupljanju jeftinih političkih poena, čime je Most pokazao da su politički profiteri na ugrozi ljudskog zdravlja, rekao je Habijan. Prisjetio se i njihovih poruka s nedavnog prosvjeda protiv COVID potvrda u Zagrebu i poručio kako su se prosvjednici smijali u lice svima koji su se u tom trenutku borili protiv koronavirusa. “Tog dana kada su se oni smijali na glavnom zagrebačkom trgu, 63 naša sugrađanina su preminula. Oni su iznosili neke svoje prijedloge i jedan koji smo čuli je ivermektin, lijek za životinje protiv parazita. Je li to demokracija i ono što Most nudi kao alternativu?” pita se Habijan. Komentirajući Grmojine navode o porukama iz središnjice HDZ-a i prijetnjama otkazima onima koji će potpisati inicijativu, Habijan je rekao kako je Grmoja dio “najdemagoškije, najnevjerodostojnije i najlicemjernije skupine na društveno-političkoj sceni” nazvavši ga “gigantom u klevetama i lažima”. “Zaista je sramotno da jedna takva osoba u Hrvatskom saboru i predstavlja hrvatski narod. Sramota za njega i sramota za tu nakupinu demagoga i licemjera”, zaključio je Habijan.

Potpisi će se prikupljati do 18. prosinca. Referendumom bi se tražilo da se u roku 30 dana ukinu COVID potvrde koje su sada potrebne za ulazak u državne i javne institucije te da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor. Nikola Grmoja pozvao je građane da, kako je rekao, ne nasjedaju na spinove i poruke iz HDZ-a, kojima se prijeti ljudima da će izgubiti posao ili drukčije nastradati ako potpišu za Mostov referednum. Središnjica HDZ-a odbacila je ove tvrdnje. U objavi na Facebooku HDZ je demantirao slanje prijetnji građanima da će izgubiti posao ili drukčije nastradati ako daju svoj potpis za referendum. Grmoju su nazvali “iskompleksiranim gigantom teških riječi koji svako jutro smišlja novu laž kojom će pokušati nauditi HDZ-u”. “Nikola ‘Ivermektin’ Grmoja - u svojoj već svima dobro znanoj zloći i frustriranosti - ponovno sipa bezočne laži o HDZ-u, stranci koja je dobila i koja i dalje dobiva većinsko povjerenje hrvatskog naroda. U njegovoj najnovijoj nebulozi jednostavno nema ni slovca - istine”, stoji u objavi. H/D.Pav.
HDZ je demantirao Grmojine tvrdnje o zastrašivanju građana i prijetnjama

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati