Regija
EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA I. DOMCA

Postavili nova sjenila na prozore učionica
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
VINKOVCI - Nakon što je Vukovarsko-srijemska županija kao osnivač dala suglasnost, odobrila sredstva i javnom nabavom pronašla izvođače, postavljanje novih sjenila na prozore Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca već se privodi kraju. Neće više smetati ni kiša ni vjetar, učenici i djelatnici neće više morati gurati ruku van kako bi sjenila podignuli ili spustili, a i škola izvana sada izgleda drukčije i ljepše. Naime, nekvalitetna i neadekvatna sjenila na prozorima ove srednje škole napokon su postala prošlost. Ravnatelj škole Mato Džalto pojašnjava kako je cijeli projekt saniranja prozora provela Županija jer se radi o iznosu od oko 200.000 kuna za koji on kao ravnatelj ne može raspisati javnu nabavu.

- Moje je bilo samo pokazati dobru volju. Nova bi sjenila trebala istrpjeti i snažne udare vjetra, pa nećemo više svjedočiti onakvim “razmrdanim” venecijanerima kako je to bio do sada. Nakon postavljanja sjenila slijedi postavljanje zaštitnih folija na sve staklene stijenke, na prozore na koje nije moguće staviti sjenila. Nove folije blokirat će prolazak štetnih ultraljubičastih zraka koje, osim što nepovoljno utječu na namještaj, oštećuju oči i kožu. Mikrodebljine je i u cijelosti optički transparentna i čista, pa neće smetati ni pogledu - kaže Džalto, koji je nedavno dobio novi ravnateljski mandat.

Također je dosad proširena zbornica, uređen je odvojeni sanitarni čvor za nastavnike i novom su izolacijom iznad ulaza spriječili vlagu koja je ulazila u zidove, a slijedi i prenamjena neiskorištenog dijela hodnika na drugom katu.

- Prostor je velik 130 kvadrata i moći će se koristiti za nastavu, roditeljske sastanke, konferencije, seminare i ostalo. Hol je prije nekoliko dana zatvoren pregradnom stijenkom, a uz pomoć panela, koji bi uskoro trebali stići, moći će se podijeliti u dvije manje prostorije. Time ćemo moći ovdje imati i dodatne dvije učionice ako se zbog epidemioloških prilika ukaže potreba za dijeljenjem razreda - pojasnio je svoje ideje ravnatelj Mato Džalto, dodavši kako su u novouređeni prostor postavili i dva televizora i dva projektora, koja će itekako koristiti u nastavi i slobodnim aktivnostima, a u to su se uvjerili i učenici koji su “probili led” i već ovdje imali predavanje. Završni detalji ovisit će o novčanim sredstvima... M. Flego
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike