Crna kronika
DUGOGODIŠNJA ZATVORSKA KAZNA NE GINE 28-GODIŠNJAKU

Nije smio voziti, s 2,29 promila alkohola usmrtio biciklisticu (51)
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Nakon što je policija obavila očevid na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala biciklistica u subotu oko 7.30 u mjestu Vidrenjak na području Velike Ludine, utvrđeno je da je vozač automobila bio pijan, a nije ni smio biti u prometu jer je već od prije imao zabranu.

Kako doznajemo iz PU sisačko-moslavačke, do nesreće je došlo kada je automobilom koprivničkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,29 promila i pod zabranom upravljao 28-godišnjak s područja Kloštar-Ivanića, dok se u vozilu kao putnik nalazio 23-godišnjak. Vozač je nakon ulaska u zavoj, zbog neprilagođene brzine, prešao na suprotni prometni trak, sletio s ceste i udario u bicikl koji je po nogostupu vozila 51-godišnja žena, a auto je na kraju udario i u betonsku ogradu. Od siline udara žena je odbačena u dvorište gdje je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula. Na mjestu nesreće obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. Putnik iz automobila je lakše ozlijeđen. Vozač je uhićen te je nakon triježnjenja predan pritvorskom nadzorniku.

Koliki problem su pijani vozači i koliko života godišnje oduzmu svjedoči i podatak koji je objavila virovitička policija navodeći kako je ove godine u prometnim nesrećama na području Virovitičko-podravske županije smrtno stradalo sedam sudionika u prometu, od kojih četiri u prometnim nesrećama koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola. Ne gine mu dugogodišnja zatvorska kazna.

Pijanih vozača bile su pune hrvatske ceste i u petak i u subotu. Na Vukovarskoj aveniji u Lipiku u petak oko 18.05 45-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1,62 promila, vozeći unatrag Citroen, stražnjim desnim rubom vozila udario je u prednju stranu propisno parkirane Škode 69-godišnjakinje. Nakon udara 45-godišnjak je pobjegao a da nije ostavio svoje podatke ni podatke o vozilu kojim je upravljao, no policajci su ga ubrzo pronašli i odveli na triježnjenje. Nakon toga priveden je na Općinski sud u Bjelovaru i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U petak i subotu zagrebački policajci proveli su akciju usmjerenu na tzv. četiri ubojice u prometu, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji. U subotu je utvrđeno 118 prometnih prekršaja, od čega su 40 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam zbog nepropisnog korištenja mobitela. Jedna osoba bila je pod utjecajem droge, a tri su recidivisti. Pet osoba je dovedeno na sud, a dvije su zadržane do otrežnjenja. Najveća koncentracija, od 2,42 promila, izmjerena je 52-godišnjem vozaču koji je zaustavljen u Škorpikovoj ulici u Zagrebu. U petak su zagrebački policajci utvrdili 138 prometnih prekršaja, od čega su 36 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet zbog nepropisnog korištenja mobitela. Dvije su osobe dovedene na sud, a sedam ih je zadržano do otrežnjenja. Neslavna rekorderka ovoga dana je 42-godišnjakinja koja je s 2,92 promila alkohola u krvi upravljala vozilom u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici u centru. S.Lacić
28

godina je recidivistu koji će dugo vremena biti zatvoren

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike