Sport
HRVATSKA U FINALU DAVIS CUPA

Gojo, Mektić i Pavić
srušili Srbe i Đokovića
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Hrvatska u nedjelju u Madridu igra za svoj treći naslov u Davis Cupu protiv Njemačke ili Rusije

Hrvatska teniska reprezentacija je u finalu Davis Cupa! U madridskom polufinalu Hrvatska je s ukupnih 2:1 svladala favoriziranu Srbiju predvođenu prvim igračem svijeta Novakom Đokovićem.

Nakon što su sretno i spretno ušli u četvrtfinale, srpska javnost je bila presretna, a tamošnji mediji su vrištali: Davis Cup je naš! Prvo pobjeđujemo Kazahstan, pa ćemo lako s Hrvatima, a onda u finalu s kim god igramo pobjeđujemo. Imamo Đokovića i nema nam ravnih. Imali su Srbi svoju računicu, imali su i odličnog Đokovića, ali ne može on sve sam. Mislili su lako ćemo s Hrvatima, no hrvatska momčad, prije svega Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavi, pomrsili su im račune i priuštili bolan pad. U Madridu su na sjajan način zaustavili Srbe i otišli u veliki finale.

Dan u Madridu je savršeno počeo za izabranike Vedrana Martića. Splitska senzacija Borno Gojo upisao je još jednu veliku pobjedu, svoju treću u singlu na ovogodišnjoj završnici Davis Cupa. Gojo je svladao Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2 i donio Hrvatskoj vodstvo od 1:0. Taj 23-godišnji Splićanin, 279. na ATP ljestvici, u Torinu, pa i Madridu, djeluje i igra kao tenisač iz TOP 10.

U drugom singlu obračunali su se prvi igrači reprezentacija Marin Čilić i Novak Đoković, a pobjedu od 6:4, 6:2 slavio je svjetski broj jedan. Čilić je u prvoj polovici prvog seta još pružao neki otpor, poslije više nije mogao ništa i Đoković je donio Srbima izjednačenje.

Odluka je pala u igri parova, a Nikola Mektič i Mate Pavić ponovno su bili nepobjedivi i donijeli su Hrvatskoj veliko slavlje u Madridu. Za odlučujućih 2:1 svladali su Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:5, 6:1. Najbolji igrači parova na svijetu u potpunosti su opravdali svoj status, protiv Srba su na dominantan način otišli do velike pobjede.

Hrvatska je ponovno u finalu, a za treći naslov Davis Cupa igrat će u nedjelju protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem će se u subotu sastati Rusija i Njemačka.

Ivana Liović

HRVATSKA - SRBIJA 2-1

 

Borna Gojo (Hrv) - Dušan Lajović (Srb) 4-6, 6-3, 6-2

Novak Đoković (Srb) - Marin Čilić (Hrv) 6-4, 6-2

Nikola Mektić / Mate Pavić (Hrv) - Novak Đoković / Filip Krajinović (Srb) 7-5,

I Modrić bodrio naše tenisače
 
Hrvatski tenisači imali su dobru podršku s tribina madridske Arene. Skupina navijača je stigla iz Hrvatske, do Madrida su potegnuli Hrvati iz dijaspore, a na tribinama je bio i jedan poseban navijač. Podršku Martićevoj momčadi došao je dati kapetan Vatrenih i nogometaš Reala Luka Modrić, inače veliki prijatelj s Marinom Čilićem, ali i Novakom Đokovićem. Prije izazova u La ligi Luka je u madridskoj Areni proslavio pobjedu hrvatskih tenisača.
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike