Crna kronika
SURADNJA DVIJU POLICIJSKIH UPRAVA

Uhićen je mladić koji je zapalio četiri automobila
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Mladom piromanu sada prijeti zatvorska kazna, ide i na psihijatrijsko vještačenje

Zbog podmetanja požara na četiri automobila u Slavoniji i pokušaja krađe policija je uhitila 23-godišnjaka iz Vinkovaca. U prvom trenutku policajci nisu mogli znati da se radi o serijskom piromanu jer su ga prvo uhvatili u krađi, a tek poslije temeljitom policijskom istragom doznali sve njegove "grijehe".



Mladi piroman otkriven je kada su ga policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske PP-a Vinkovci, u srijedu ujutro, zatekli u provali u trgovinu mješovite robe u Ohridskoj ulici u Vinkovcima te ga spriječili u krađi artikala koje je stavio u dvije vrećice. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju 23-godišnjak je uhićen te je nad njim u službenim prostorijama vinkovačke policije provedeno kriminalističko istraživanje, koje je otkrilo još neka kaznena djela koja je počinio.

Policija je utvrdila da je isti 23-godišnjak tijekom noći s utorka na srijedu prvo provalio u trgovinu mješovite robe u ulici Bošnjaci u Ivankovu, iz koje nije ništa ukrao. Također je utvrđeno kako je tijekom iste noći u Ivankovu, u ulicama Matije Gupca, Josipa Kozarca i Rojičani, otvorenim plamenom nepoznatog izvora izazvao požar na tri osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, čime je vlasnicima, vinkovačkoj građevinskoj tvrtki, 38-godišnjakinji i 27-godišnjaku, nanesena znatna materijalna šteta. Uza sve navedeno, u gašenju požara na svom automobilu 27-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Protiv 23-godišnjaka policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Doznalo se također da je jedan automobil zapalio i u Osječko-baranjskoj županiji. U slučaj će se, sasvim sigurno, uključiti i vještaci psihijatrijske struke, kako bi se doznalo što je mladića nagnalo na piromaniju kojom je počinjena velika materijalna šteta.



Sandra Lacić
NAKON PIROMANIJE U IVANKOVU ISTE NOĆI ZAPALIO AUTO I U VRBICI
Vinkovački su policajci u suradnji s kolegama iz PU osječko-baranjske došli i do informacija da je 23-godišnji piroman u srijedu u noći u Vrbici razbio vjetrobransko staklo parkiranog automobila i ubacio u njega zapaljivi materijal. Vatra je zahvatila unutrašnjost vozila, a 24-godišnji vlasnik sam je ugasio požar. Nastala šteta procjenjuje se na 10.000 kuna. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici PP-a Đakovo zajedno s protupožarnim inspektorom, pa je i đakovačka policija kazneno prijavila mladića, ali zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Za navedeno kazneno djelo Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina. Ista kazna predviđena je za onoga tko uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar iz niskih pobuda ili je prouzročio znatnu štetu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike