Tehno
SAMSUNG PREDSTAVIO NOVE SOUNDBAROVE

Pun, jasan i dubok zvuk ključan u osiguravanju maksimalnog korisničkog iskustva
Objavljeno 3. prosinca, 2021.

Pun, jasan i dubok zvuk igra ključnu ulogu u osiguravanju maksimalnog korisničkog iskustva, kreirajući novi audiodoživljaj, tvrtka Samsung je svojim vrhunskim soundbar modelima HW-Q950A i HW-Q900A podigla kvalitetu zvuka na višu razinu sa 16 kanala i mnoštvom poboljšanih funkcija koje korisnicima donose još veće zadovoljstvo. Samsung je 2020. predstavio 9.1.4-kanalni model, a 2021. tvrtka je otišla korak dalje sa svojim najnovijim, 11.1.4-kanalnim modelom, HW-Q950A, koji ima dva stražnja surround kanala.



"Novi kanali koji su dodani nalaze se sa strane stražnjih surround zvučnika i pridonose realističnosti dinamičnih scena poput aviona u letu ili jurnjave automobila tako što omogućavaju zvuku da se odbije od bočnih zidova prije nego li dopre do publike", izjavio je planer proizvoda Mingio Oh, Samsung Electronics.

Impozantan zvuk karakterističan za kinodvorane omogućavaju zvučnici visokih performansi koji jasnim i kvalitetnim zvukom ispunjavaju cjelokupni prostor. Zahvaljujući 11.1.4-kanalnim zvučnicima, Dolby Atmos tehnologiji i Samsung soundbar sustavu HW-Q950A korisnici mogu svoju dnevnu sobu pretvoriti u inovativnu kinodvoranu i doživjeti novo iskustvo u gledanju omiljenih videosadržaja, poput realističnog zvuka pljuska kiše ili uzlijetanja aviona.

"Content kultura, kojoj smo okrenuti, stalno se razvija inicirajući razvoj zvuka, od kojeg se očekuje da bude bogatiji, puniji i izražajniji. Zvuk postaje sve važniji jer ljudi danas gledaju širok spektar programa koji stavljaju veći naglasak na kvalitetu zvuka, kao što su glazbene emisije i filmovi", rekao je Haekvang Park, glavni inženjer iz laboratorija za zvuk Samsung Visual Display Business.

Samsung soundbar HW-Q950A u sinergiji s modelima televizora iz 2021. godine, a s pomoću SpaceFit Sound+ tehnologije, koja analizira dimenziju i okruženje prostora u kojem se nalazi korisnik, nudi zadivljujući zvuk koji se prilagođava okruženju.

Vrhunski stručnjaci i inženjeri zvuka okupljeni u Samsung Audio Labu, čije je sjedište u Kaliforniji, razvili su novu tehnologiju Q-Symphony. Ta tehnologija predstavlja kompatibilnost, povezivanje i sinergiju ugrađenog i eksternog audiosustava koja osigurava da zvučni sustav televizora i soundbar u svakom trenu zvuče kao savršeno "uštimani" orkestar. Tvrtka Samsung je povezivanjem tih dvaju zvučnih sustava korisnicima donijela potpuno novo iskustvo. Q-Simfonija nadilazi probleme ugrađivanjem stereoskopskog zvučnog efekta koji omogućava reprodukciju zvuka kako kroz audiosustav uređaja tako i kroz soundbar sustav.M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike