Tehno
TEST NINTENDO SWITCH PRO CONTROLLER

Pruža sve što trebamo, od tipki do kontrola pokreta
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Umetanjem konzole u njezino sjedište dobivamo igraću konzolu za igru na velikom zaslonu TV-a

Nintendo Switch jedna je od najprodavanijih konzola ovog japanskog proizvođača, a kako nema naznaka o nasljedniku Nintendo Switch konzole, na dobrom je putu postati i najprodavanija. O popularnosti Nintendo Switcha neupitno je raspravljati. Nintendo Switch jedinstvena je konzola na tržištu. Naime, prvi put Nintendo je napravio konzolu koja je u isto vrijeme i prijenosna konzola i konzola za igru na televizoru ili na monitoru.



Čak štoviše, Nintendo Switch nudi i mogućnost igre u tablet modu. Upravo iz tolike svestranosti Nintendo je konzoli i dao ime Switch. Svi koji već koriste Nintendo Switch znaju kako stvari stoje - dovoljno je konzolu povezati s kontrolerima na njezinim bokovima i imamo potpuno funkcionalnu prijenosnu igraću konzolu. Igranje na putu prilikom vožnje vlakom ili busom bit će nezaboravni. Kada smo doma umetanjem konzole u njezino sjedište dobivamo igraću konzolu za igru na velikom zaslonu TV-a. I dok kontroleri isporučeni uz konzolu savršeno obavljaju svoju zadaću kada ste negdje na putu, Joy-Con kontroleri umetanjem u kućište koje ih pretvara u kontroler za igranje doma na TV-u i nisu najspretnije rješenje. Kontroler je poprilično neobičan i zahtijeva privikavanje, no nije da se na njemu ne može igrati. Međutim, Nintendo je odmah planirao i rješenje za Switch koje se nudi u obliku Pro kontrolera.

Najskuplji dodatak


Za Nintendo Switch moguće je pronaći nemali broj dodataka i opreme, kako od strane samog Nintenda, tako i do trećih proizvođača. Jedan od definitivno najskupljih dodataka je kontroler Nintendo Switch Pro. S cijenom od gotovo 500 kuna, nemali je to iznos koji moramo izdvojiti za jedan kontroler. No, ipak smo se odlučili za taj korak i kupili jedan primjerak na Gamershop.hr Internet trgovini. Za sve one koji se odluče na kupnju do 20. prosinca uz promo kod N4XS8TB možete ostvariti i dodatnih 10 % popusta, pa je cijena kontrolera u konačnici ipak nešto povoljnija. Nintendo Switch Pro kontroler vanjštinom stiže u totalno crnoj boji. Djeluje neupadljivo, a iako navodno postoje i druge boje, one su toliko endemske da se o njima priča kao o mitovima. Stoga, računajte na potpuno crni Nintendo Switch Pro kontroler. Uzimanjem u ruke kontroler odaje znatno uvjerljiviji dojam od Joy-Con izvedbe koja stiže kao standardna uz Nintendo Switch. Jasno nam je stoga zašto ovaj kontroler nosi naziv Pro. Sukladno stavovima brojnih igrača Nintendo Switch Pro kontroler slovi kao jedan od najboljih na tržištu, i u to nema sumnje. Savršeno ležanje u rukama, kao i odličan raspored tipki izmamljuju osmijeh. Ako ste imali priliku držati kontroler Xbox konzole koji je dugo vremena slovio kao jedan od najboljih uopće dostupnih, Nintendo Switch Pro kontroler je, čini se, oteo tu titulu za nijansu. Ako tražite masu, visoku kvalitetu izrade i solidnost - Nintendo Switch Pro ju itekako pruža. Uz sam kontroler stiže i USB-C kabel za punjenje.

Od sada pa zauvijek


Nintendo Switch Pro nudi daleko uvjerljivije kontrole pod prstima spram Joy-Con kontrolera. Analogne gljive konačno su prave veličine, kao i tipke. Sve to, uz ranije spomenutu ergonomiju, čine Nintendo Switch Pro kontroler toliko dobrim. Nakon upoznavanja slijedi povezivanje s konzolom. Ono je super jednostavno, dovoljno je dodavanje kontrolera, stisnuti R i L tipke istovremenu i - to je to. Veza je jednostavna i pouzdana te nakon povezivanja vjerojatno više nikad o tome nećete voditi računa. Igrati recimo Super Mario Odyssey, ili novu GTA trilogiju na Nintendo Switch konzoli uz Pro kontroler jedno je sasvim novo iskustvo. Toliko bolje da smo nakon tjedana i tjedana igre zapravo i zaboravili na Joy-Con kontrolere koji su od sada konstantno na konzoli i čekaju neku igru na putu. Nintendo Switch Pro pruže sve što trebamo - od tipki do kontrola pokretu, a tu je i dakako NFC povezivanje za Amiibo figurice. Kontroler oduševljava i u pogledu autonomije nudeći čak 40 sati igre bez potrebe za punjenjem. Za kraj odgovorimo onda na pitanje isplati li se kupnja Nintendo Switch Pro Controllera? Definitivno! Uvjereni smo da ni za jednu konzolu nećete pronaći dodatak koji može toliko podići kvalitetu igre koliko će vam to pružiti Pro Controller za Nintendo Switch. Stoga, naše najtoplije preporuke, a do 20. prosinca iskoristite i dodatnih 10 % popusta na Gamershop.hr uz kod N4XS8TB.



Marin Režić
Jedan od definitivno najskupljih dodataka je kontroler Nintendo Switch Pro. S cijenom od gotovo 500 kuna

Nintendo Switch Pro nudi daleko uvjerljivije kontrole pod prstima spram Joy-Con kontrolera

Najčitanije iz rubrike