Kultura
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

Nova blagdanska predstava zove se “Posljednja ovčica”
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
U režiji Damira Mađarića, prema djelu Ulricha Huba, premijera je 3. prosinca

Osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića spremno je za svoju novu, posljednju ovogodišnju premijeru. Riječ je o prigodnoj blagdanskoj predstavi "Posljednja ovčica", u režiji Damira Mađarića, nastaloj prema djelu nagrađivanog njemačkog autora za djecu i odrasle Ulricha Huba, koja će u sklopu obilježavanja Dana grada biti premijerno izvedena u petak, s početkom u 18 sati, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Za velike i male

 

- Prokušana ekipa na čelu s redateljem Mađarićem, naši dragi suradnici s kojima smo radili na više uspješnih projekata, zaslužna je za ovo što će naši mališani imati priliku vidjeti tijekom ovih božićnih blagdana. Vjerujemo da će i ova predstava biti uspješna, što već pokazuju i rezultati na našoj blagajni. Željno očekujemo našu publiku, uz sve trenutačno važeće epidemiološke mjere kojih se pridržavamo kako bismo ostali odgovorni - rekao je pomoćnik ravnatelja DK-a Branka Mihaljevića Vladimir Ham, dodavši da svi posjetitelji stariji od 16 godina za ulaz moraju imati COVID potvrdu.

 

Uz Mađarića, koji osim režije potpisuje i prijevod izvornog teksta Ulricha Huba, koji se ovom djelu biblijskom temom pozabavio na duhovit i pomalo neobičan način, u autorskoj ekipi predstave su Marta Crnobrnja (scenografija), Petra Mađarić (asistent scenografa), Marija Šarić Ban (kostimografija), Aleksandra Vukićević (asistent kostimografa), Gordana i Miroslav Evačić (glazba) te Igor Elek (oblikovanje rasvjete).

 

- Svi Hubovi tekstovi, pa tako i ovaj, izrazito su duhoviti, apsurdni, veseli, zabavni... To je autor kojeg jako volim, jer nekako dijelimo vrlo sličan svjetonazor. On, dakle, u "Posljednjoj ovčici", o Isusu, religiji i konzumerizmu progovara na jedan vrlo zanimljiv, apsurdan način. Radim u kazalištu koje volim i s ljudima koje volim te se nadam da smo svi zajedno uspjeli napraviti odličnu predstavu koja će zabaviti sve male i velike posjetitelje - kaže Damir Mađarić.

Vječne teme


U mračnoj noći spusti se na sredinu polja golema svijetleća pojava. Sljedeće jutro, kada se dvije ovce probude, na nebu se pojavi nova zvijezda, a pastiri nestaju bez traga. Zašto su nestali? Jesu li oteti? Ovce su ostale same! Proširile su se glasine da je rođeno jedno posebno dijete, djevojčica koja će kasnije, navodno, spasiti svijet. Trebala bi ležati u kućerku s krovom od valovita lima, zamotana u pelene i u koritu za hranjenje životinja. Ovce su zgrožene i strašno radoznale: to bismo trebale vidjeti! Na vlastitu odgovornost planiraju otići vidjeti dijete te kreću na put. One pripovijedaju božićnu priču sa svog gledišta i pritom razgovaraju o vječnim temama, ljubavi i razumijevanju, a na sceni će ih utjeloviti Gordan Marijanović i povratnica na kazališne daske nakon porodiljnog dopusta Kristina Kovačević.

 

- Užasno mi je falilo kazalište, i jako mi je drago da sam opet tu. Posebno mi je drago što se vraćam baš u ovoj ekipi. Svaka nova predstava novi je izazov. Mislim da će odaziv biti velik te vjerujem da ćemo svi skupa uživati i proveseliti se, i mališani, i svi oni koji će doći u njihovoj pratnji - rekla je Kovačević.

Danijel Miklić

Možda ste propustili...

NAJAVLJEN NOVI ALBUM

Ivo Pogorelić svira Chopina

U KLOVIĆEVIMA DVORIMA OBIŠAO JU JE VELIK BROJ UČENIKA

Sjajna izložba "Predmet: hrvatski"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"NEKI STARI KLINCI" 20. SIJEČNJA U REKTORATU

Pop-up muzej pun igračaka te dragocjenih uspomena

2

GALA KONCERT - ON THE BRIDGE OF MUSIC

Prvi, osječki, čin gotov, stiže nam Budimpešta

3

U SUBOTU "VRIJEME ZA BAJKU"

Predstave Dječjeg kazališta u KC-u