Sport
ZAVRŠNICA DAVIS CUPA

Hrvatska za finale sa Srbima ili Kazahstanom
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Hrvatska teniska reprezentacija izborila je mjesto u polufinalu Davis Cupa, nakon Torina svoj put nastavlja u Madridu, a suparnik u borbi za finale bit će joj bolji iz ogleda između Srbije i Kazahstana, koji se sastaju danas (srijeda).

Torinske izazove Hrvatska je završila na najbolji mogući način. U skupini je pobijedila Australiju (3:0) i Mađarsku (2:1), a potom u četvrtfinalu i domaćina Italiju s 2:1. Polufinale je uhvaćeno zahvaljujući pobjedama Borne Goje protiv Lorenza Sonega te Nikole Mektića i Mate Pavića protiv talijanskog para Fabija Fogninija i Jannika Sinnera.

Hrvatsku idilu u torinskim izazovima pokvarili su nastupi našeg prvog reketa Marina Čilića. On je trebao predvoditi momčad, biti igrač koji sigurno donosi bod u singlu, protiv Australije je ostvario pobjedu, a onda je krenulo u njegovu stilu. Na nevjerojatan način je gubio već dobivene mečeve, prvo od 282. tenisača svijeta, Mađara Zsombor Pirosa, a potom i kontra Sinnera. Ono što je Marin zabrljao na kraju dana uvijek je izvlačio najbolji teniski par svijeta Mektić/Pavić. Upravo taj par je u natjecanju kao što je Davis Cup jako hrvatsko oružje za velike stvari. Otkriće je i debitant Borna Gojo, koji u reprezentativnom dresu igra posebno nadahnuto. Trenutačno je 279. na ATP ljestvici, a u Torinu je svladao Australca Popirina, zatim i Sonega, 27. tenisača svijeta.

- Svaki meč koji igram za reprezentaciju je privilegij. Svaki meč u kojem pobijedim mi je najbolji u životu - kratko je komentirao Gojo.

Kako kapetan momčadi Vedran Martić zbog ozljede nije mogao računati na Bornu Ćorića pozvao je u reprezentaciju Goju i Ninu Serdarušića, a njih dvojica su potpuno opravdala poziv. Gojo je ostvario dvije, Nino jednu pobjedu.

- Osjećaji se ne mogu opisati. Kad smo dolazili ovamo, cilj je bio da prođemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti sretniji - komentirao je nastup u Italiji izbornik Martić.

Hrvatska je uspješno riješila prvi dio natjecanja, sad slijedi završnica. Polufinale je na rasporedu u petak u Madridu, a Čilić i društvo će tek danas saznati s kim igraju, sa Srbijom ili Kazahstanom. Srpski mediji su u svom stilu najavili: “Hrvatska nam ne može stvoriti problem, idemo lako u finale.” Naravno, prije toga moraju pobijediti Kazahstan i tek osigurati put u Madrid. I. Liović
3-0

Hrvatska je u Torinu

ostvarila sve tri pobjede.

Prvo je svladala Australiju, potom Mađarska te Italiju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike