Sport
CHALLENGE CUP ZA ODBOJKAŠE

Nakon osam godina "mursaši" su opet na europskoj pozornici
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
U 18 sati odbojkaši s Drave u Solunu započinju prvi dvoboj osmine finala protiv favorita PAOK-a



Aktualni pobjednik hrvatskog Kupa i državni viceprvak zaslužuje da se pokaže i na međunarodnoj sceni. Nakon 2013. tu čast i zadovoljstvo napokon ponovo imaju i odbojkaši Murse Osijek.



Osječani će u osmini finala Challenge kupa odmjeriti snage s grčkim PAOK-om iz Soluna, gdje se večeras (18) igra i prva utakmica. Krenula je osječka ekspedicija na put u ponedjeljak navečer, nakon 15 sati stigla je na odredište, a navečer je u planu bio i trening te upoznavanje s okruženjem koje se očekuje za vrijeme utakmice.

- Nismo ovdje došli turistički, već sa željom pokazati se u najboljem svjetlu. Mislim da imamo kapacitete dostojne za dobro predstavljanje na eurosceni. Da igramo protiv momčadi jačeg kalibra, to nije sporno. Rasterećni smo, ali nismo bez rezultatskog imperativa, bez obzira na snagu protivnika - kaže trener Mario Teppert, koji je na put poveo 14 igrača, znači sve raspoložive snage. Nagrada je to za učinak u prošloj sezoni, ali i mogućnost svima da na licu mjesta vide kako funkcionira klub koji je tri puta zaredom bio prvak svoje zemlje (2015. - 2017), igrao je i potom dva finala doigravanja za prvaka, a od 2015. osvojio i tri grčka kupa, posljednji prije dvije godine. Jasno, PAOK igra konstantno na međunarodnoj sceni, okusili su i Ligu prvaka, stoga je jasno da će večeras s druge strane mreže biti protivnik s kakvim se Mursaši još nisu susreli u svojoj karijeri.

- Pogledali smo neke snimke njihovih izdanja s turnira u Novom Sadu, gdje su igrali prije starta sezone. Naoko to izgleda kao da bi mogli parirati, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na parketu. Nama je najvažnije da smo kompletni, motivirani, dobili smo sve utakmice dosada u sezoni, ali ovo će biti test koji će nam reći gdje smo u odnosu prema klubovima iz višeg odbojkaškog razreda - smatra Teppert.

Prvi dvoboj osmine finala igra se u PAOK Areni, koja na odbojkaškim dvobojima prima i 10.000 gledatelja. Naravno, takva atmosfera vjerojatno neće dočekati hrvatskog viceprvaka. Grci su prošle sezone također bili drugi u domaćem prvenstvu, a u momčadi koju vodi Ioannis Kalmazidis su četiri internacionalca (po dva Bjelorusa i Kanađanina), ostatak čine domicilne snage. Vidjet ćemo kako će se Mursa-Osijek s njima nositi u dva dvoboja, uzvratni je za sedam dana u Gradskom vrtu. Zanimljivo, klub s Drave postavljen je za jednog od nositelja ovog natjecanja, dok je momčad uz Soluna igrala kvalifikacijsku rundu za prolaz među 16, gdje je u dvije utakmice sa po 3:0 bila bolja od danskog Middelfarta.



Nino Benčina
3

naslova prvaka i pobjednika Kupa Grčke osvojio je PAOK u posljednjih šest godina, koji je posljednje dvije sezone bio drugi u domaćem prvenstvu

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike